1. yle.fi
  2. Uutiset

Ailus luopuu asuntoedustaan – nettopalkka nousee yli 1 500 euroa

Kevan mukaan toimitusjohtaja Merja Ailuksen asuntoedun vastike on ollut 1 555,80 euroa kuukaudessa. Autoedun vastike on 660 euroa.

Kotimaan uutiset
Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus saapumassa tiedotustilaisuuteen liittyen Kevan työsuhdeauto- ja työsuhdeasuntoasioihin Helsingissä perjantaina 15. marraskuuta.
Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus saapumassa tiedotustilaisuuteen liittyen Kevan työsuhdeauto- ja työsuhdeasuntoasioihin Helsingissä perjantaina 15. marraskuuta.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Kuntien eläkevakuutuksen Kevan toimitusjohtajan Merja Ailuksen nettopalkka nousee yli 1 500 euroa kuukaudessa asuntoedusta luopumisen myötä. Ailus ilmoitti tänään tiistaina luopuvansa kohun nostattaneesta asuntoedustaan.

Kevan henkilöstöjohtajan Katri Viippolan mukaan yhtiössä on käytössä niin sanottu kokonaispalkka. Tämä tarkoittaa sitä, että jos työntekijä kuuluu työsuhde-etujen piiriin, etuja ei lasketa palkan päälle, vaan ne vähennetään palkasta.

– Jos henkilöllä on esimerkiksi asuntoetu ja kuvitellaan vaikka, että hänen palkkansa on 5 000 euroa ja hän maksaa asunnosta verotusarvoa 1 000 euroa, se 1 000 euroa pidätetään hänen palkastaan ja palkan arvoksi jää 4 000 euroa. Siinä tapauksessa, kun henkilö luopuu hänelle myönnetystä edusta, palkka nousee takaisin sinne 5 000 euroon, Viippola selittää.

Viippola huomauttaa, että kysymys on nimenomaan nettopalkasta.

Kevan mukaan Ailuksen asuntoedun vastike on ollut 1 555,80 euroa kuukaudessa. Autoedun vastike on 660 euroa.

Ailus ilmoitti tänään harkitsevansa myös autoedusta luopumista. Jos hän luopuisi molemmista eduista, hänen nettopalkkansa nousisi siis yhteensä 2 215,80 euroa.

Ailuksen bruttopalkka on 21 306 euroa kuukaudessa.

Ailus on asunut Kevan omistuksessa olevassa sijoitusasunnossa, jolle ei Kevan mukaan ole määritelty markkinavuokraa. Asunto on kooltaan 140 neliötä.

Lue seuraavaksi