Katri Helenan keikkarahat yhä saamatta Kemijärveltä

Laulaja Katri Helena ei ole vieläkään saanut maksua viimekesäisestä Iskelmätulet-festivaalin keikasta Kemijärvellä. Artistin manageri Tommi Liimatainen kertoo, että Katri Helena ei ole koskaan aiemmin 50-vuotisen uransa aikana jäänyt vaille keikkapalkkiota.

Kuva: Yle
Tekijät

Liimatainen väittää levy-yhtiö Warnerin perivän festivaalilta noin 16 500 euroa. Iskelmätulet-tapahtuman järjestäjä Jari Kaipiainen sanoo, että hän on Warnerille velkaa 15 000 euroa.

Myös muilla esiintyjillä on palkkioita saamatta. Manageri Liimatainen perää Kemijärven kaupunkia ottamaan vastuu tilanteesta, koska Katri Helena mainosti festivaalia matkamessuilla Kemijärven messuosastolla. Kemijärven kaupunki avusti festivaalia 20 000 eurolla.

Kemijärven kaupunginjohtajan Olli-Pekka Salmisen mukaan neuvottelut mahdollisesta ensi kesän tapahtumasta ovat vielä kesken. Kemijärven kaupunginhallitus keskustelee asiasta ensi maanantaina. Salminen arvioi, että päätös asiasta saadaan aikaan joulukuun puoliväliin mennessä.

- Kaupungin rooli on ollut lähinnä osallistua festivaalitilojen järjestämisessä ja muissa fasiliteetteihin liittyvissä kysymyksissä. Kaupungin taloudellinen tuki on ollut marginaalinen ja kyseessä ei kaupungin näkökulmasta ole pelkästä tapahtumatuesta vaan tapahtuman mahdollistavasta koko maan kattavasta kaupunkimarkkinointipanostuksesta, Salminen toteaa.

- Sopimuksen mukaan tapahtuman järjestämis- ja talousvastuu on JCK-Company Oy:lla. Kemijärven kaupunki antaa veloituksetta alueen tapahtuman käyttöön.

Kaipiainen sanoo, että hän aikoo maksaa loput velat loppuviikon aikana.