Normaintin ja Empowerin yrityskauppa pelasti työpaikat

Kajaanissa ja Raahessa huokaistiin helpotuksesta. Empowerin paikallinen johto perusti uuden yrityksen, ja uhka teollisuuspalvelualan työpaikkojen katoamisesta väistyi.

talous
Empower
Yle

Kajaanilainen kaivos-, teräs- ja energiateollisuuden palvelutoimittaja Normaint Oy on ostanut Empower Oy:n Pohjois-Suomen teollisuuspalvelut sekä Kajaanin sähköverkkorakentamisen palvelut. Kauppaan kuuluu Kajaanin ja Raahen yksiköiden liiketoiminta. Yksiköiden lähes 40 työntekijää siirtyvät uudelle yhtiölle vanhoina työntekijöinä. Valtaosa työntekijöistä työskentelee Kajaanissa.

Pari viikkoa sitten perustetun Normaintin omistavat Pohjois-Suomen yksiköiden toimiva johto. Kauppa turvaa toiminnan jatkumisen Pohjois-Suomessa, sanoo Normaintin toimitusjohtaja Pauli Harila.

– Me selvitimme syksyn aikana paljon asioita ja lopputulemana päädyimme perustamaan yrityksen. Tällä tavalla pystyimme turvaamaan työpaikat, vaikka markkinatilanne ei tällä hetkellä ole paras mahdollinen. Uskomme kuitenkin vakaasti, että liiketoiminta kasvaa ja sitä voidaan vielä laajentaakin, sanoo Harila.

Molemmat hyötyvät kaupasta

Empower harkitsi aiemmin Kajaanin yksikön sulkemista. Raahen osalta toiminta olisi jatkunut jossain muodossa. Toiminnan jatkuvuuden turvaamisen lisäksi kauppa varmisti osaamisen pysyvän Kajaanissa.

Tietyn tyyppinen osaaminen olisi voinut kadota, sillä meillä on tiettyä erikoisosaamista, mitä ei Empowerissakaan ole muualla kuin täällä Kajaanissa.

Pauli Harila

– Tietyn tyyppinen osaaminen olisi voinut kadota, sillä meillä on tiettyä erikoisosaamista, mitä ei Empowerissakaan ole muualla kuin täällä Kajaanissa. Esimerkkinä voi mainita vaikka kaivosteollisuuteen liittyvät projektityyppiset toimitukset ja kunnossapitoon liittyvät asiat, Pauli Harila kertoo.

Yrityskauppa oli myös Empowerille myönteinen ratkaisu.

– Yrityskauppa tukee Empowerin teollisuusdivisioonan strategiaa, jossa tähdätään pitkäaikaisiin sopimuksiin perustuvaan kunnossapitoon. Empower ja Normaint tulevat tekemään yhteistyötä jatkossa myös Kainuun ulkopuolella, sanoo Empowerin toimitusjohtaja Eero Auranne.