1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Greenpeace: Saarelalla edelleen mieliala korkealla

Greenpeace Suomen viestintäpäällikkö Juha Aromaan mukaan Greenpeace maksaa Sini Saarelan takuusumman. Hänen mukaansa vielä ei ole aihetta suureen iloon, koska aktivisteja syytetään edelleen huliganismista.

Kotimaan uutiset

Greenpeace Suomen viestintäpäällikkö Juha Aromaan mukaan on hyvä uutinen, että aktivisti Sini Saarelan tutkintavankeutta ei jatkettu ja hän pääsi odottamaan oikeudenkäyntiä takuita vastaan.

– Tietysti pääasia on vielä edessä. Heitä syytetään kuitenkin rikoksesta, jota he eivät ole tehneet. Tässä ei vielä ole aihetta koviin suureen iloon. He ovat rauhanomaisesti osoittaneet mieltään arktista öljynporausta vastaan ja heitä edelleen syytetään muun muassa huliganismista, Aromaa sanoo.

Aromaan mukaan Saarela on hyvässä kunnossa ja hänellä oli edelleen mieliala korkealla, kun hän esitti asiansa tänään tuomarille Pietarissa.

– Hän todella puolustaa sitä, minkä takia hän on ollut Petsoranmerellä Gazpromin arktista öljynporausta vastustamassa.

Aromaa kertoo, että Greenpeacella ei ole mitään tietoa Saarelan vapautuksen ehdoista. Hänellä ei myöskään ole tietoa siitä, voiko Saarela lähteä Venäjältä tai miten asia tästä etenee.

Yhden Greenpeacen aktivistin tutkintavankeutta päätettiin jatkaa.

– Meillä ei ole mitään tietoa, mihin tämä erilainen päätös perustuu.

Aromaan mukaan Greenpeace maksaa Saarelan takuusumman.

Saarela on ollut tutkintavankeudessa Venäjällä syyskuusta saakka 30 muun aktivistin kanssa. Aktivistit otettiin kiinni, kun osa heistä yritti nousta öljynporauslauttaan mielenosoituksen yhteydessä Petsoranmerellä.

Lue seuraavaksi