Siilasmaa Yle Uutisille: Elop työskennellyt väsymättä

Siilasmaa on tyytyväinen, että osakkaat tukivat hallituksen ehdotusta matkapuhelintoiminnan myymisestä. Siilasmaan mukaan yhtiössä tehdään töitä uuden Nokian strategian, struktuurin, pääomarakenteen ja uuden toimistusjohtajan rekrytoinnin parissa.

Nokia-kaupat
Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa.

Nokian hallituksen puheenjohtaja, yhtiön väliaikainen pääjohtaja Risto Siilasmaa sanoo, että yhtiön entinen toimitusjohtaja Stephen Elop työskenteli väsymättä yhtiön hyväksi.

Hän sanoo Yle Uutisten haastattelussa, ettei tiedä ketään muuta, joka olisi tehnyt yhtä pitkään niin kovasti töitä.

- Se on ollut todella vaikuttavaa seurata, sanoo Siilasmaa.

Nokian ylimääräinen yhtiökokous hyväksyi matkapuhelinliiketoiminnan myymisen Microsoftille tiistaina. Kauppahinta on 5,44 miljardia euroa. Siilasmaa on tyytyväinen, että osakkaat tukivat hallituksen ehdotusta.

- Kauppa etenee viranomaishyväksyntöjen kautta. Kun ne on saatu, kauppa toteutuu.

Siilasmaan mukaan katse on nyt tulevaisuudessa. Hän sanoo, että yhtiössä tehdään töitä uuden Nokian strategian, struktuurin, pääomarakenteen ja uuden toimistusjohtajan rekrytoinnin parissa. Hänen mukaansa uuden toimitusjohtajan rekrytoinnissa ei ole varsinaista takarajaa.

- Meillä on sinänsä aikaa hakea paras mahdollinen kandidaatti ja luoda paras strategia, koska uuden Nokian keskeiset liiketoiminnat ovat vakaalla pohjalla, Siilasmaa sanoo.