Lontoon pormestari: Superrikkaat kaltoin kohdeltu vähemmistö

Lontoon pormestarin Boris Johnsonin mielestä superrikkaille tulisi myöntää automaattisesti ritarin arvonimi.

Ulkomaat

Superrikkaat, kuten myös kodittomat ja irlantilaiset kiertolaiset, ovat väärinkohdeltu vähemmistö ja heitä tulisi suojella julkiselta kiusaamiselta, kirjoittaa Lontoon pormestari Boris Johnson brittiläisessä The Daily Telegraph -lehdessä.

Politics-nettisivuston mukaan Johnson haluaisi tehdä lopun rikkaiden parjaamiselle ja myöntäisi heille sen sijaan automaattisen ritarin arvon kiitokseksi palveluksistaan Britannian verottajalle.

Hänen mukaansa kansan tulisi esittää nöyrät ja sydämelliset kiitokset superrikkaille, jotka "nyt maksavat 29,8 prosenttia kaikesta valtiovarainministeriön saamasta tuloverosta ja sosiaaliturvamaksuista."

- Meidän tulisi lopettaa kaikki parjaaminen, haukkuminen, saarnaaminen sekä valittaminen, ja sen sijaan kiittää suunnattomista rahamääristä, joita he maksavat veroina tälle maalle, joiden ansiosta me voimme pitää huolta sairaistamme ja vanhuksistamme, rakentaa teitä, rautateitä sekä kouluja, Johnson kirjoitti.

Johnsonin mukaan superrikkaiden veroja tulisi sen sijaan leikata ja kuningattaren myöntää automaattisesti arvonimiä rikkaimmille.

- Meidän tulisi itse asiassa lopettaa vuosittainen rikkaiden listan julkaiseminen ja julkaista sen sijaan lista verosankareiden top 100:sta, joista kymmenen ylintä ansaitsisivat automaattisesti ritarin arvonimen.

Konservatiiveihin kuuluva Johnson lupasi lopettaa kaduilla nukkumisen Lontoossa vuoden 2012 loppuun mennessä, mutta tänä vuonna julkaistun tutkimuksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan kaduilla nukkuvien kodittomien määrä on kaksinkertaistunut viimeisten viiden vuoden aikana.

Aiemmin tänä vuonna Boris Johnson ehdotti uutta tasaveromallia, jonka mukaan uusi maksimiveroprosentti olisi ollut 30 prosenttia.

Britannian työväenpuolueesta kommentoitiin Johnsonin kommentteja "syvästi loukkaaviksi".