1. yle.fi
  2. Uutiset

Kouvola haalii kaupunkiin urheilutapahtumia

Alkusyksystä käynnistynyt hanke on jo osallistunut parin tapahtuman järjestämiseen. Tapahtumilla halutaan hyödyntää kaupungin suorituspaikkoja paikallisen elinkeinoelämän piristämiseksi.

Kotimaan uutiset
Kouvolan jäähalli.
URMAS-hankkeen tekemä selvitys Kouvolan jäähallin yhtiöittämisestä on loppusuoralla.Juha Korhonen / Yle

Kouvola yrittää kasvattaa matkailutulojaan lisäämällä urheilutapahtumia kaupungissa. URMAS-hanke pyrkii tuotteistamaan kaupungin urheilupaikkoja yhdessä muiden tilojen kanssa myytäväksi esimerkiksi leiripaikoiksi eri urheilulajeille. Hanke tukee myös paikallisia yhdistyksiä tapahtumien järjestämisessä.

Elokuussa käynnistynyt hanke on jo osallistunut tennis- ja koripalloturnauksien järjestämiseen Kouvolassa. Seuraavaksi kaupunkiin yritetään tuoda painimaajoukkueita Itämären maista ja voimistelijoita Venäjältä.

Urheilutapahtumia haetaan sekä kotimaasta että ulkomailta. Tapahtumat jättävät rahaa kaupunkiin, tuovat liiketoimintaa seudun toimijoille ja niillä on positiivisia imago-vaikutuksia Kouvolalle, kertoo hankkeen vetäjä Jukka Kyöstilä.

Kyöstilä toimii myös koripallojoukkue Kouvojen toimitusjohtajana. Hän arvioi, että seuran viime viikonloppuna järjestämä juonioreiden 125 joukkueen koripalloturnaus jätti kaupunkiin toistasataa tuhatta euroa.

Urheilijoiden leirittäjänä ja tapahtumajärjestäjänä URMAS-hanke kilpailee esimerkiksi Vierumäen urheiluopiston ja Pajulahden liikuntakeskuksen kanssa. Kyöstilän mukaan heidän kanssaan voisi kehitellä tulevaisuudessa yhteistyötä.

- Tiettyinä ajankohtina Vierumäellä ja Pajulahdella loppuu kapasiteetti, jota Kouvolalla on silloin tarjota.

Kouvolan vahvuutena projektin käynnistänyt kehittämisyhtiö Kouvola Innovation pitää maantieteellistä sijaintia ja hyviä kulkuyhteyksiä.

URMAS-hanke on myös tehnyt selvitystä Kouvolan jäähallin yhtiöittämisestä. Joulukuussa hanke järjestää yhteistyöfoorumin paikallisten yhdistysten kanssa.

Hankkeen rahoittajina ovat Kymenlaakson liitto, Kouvolan kaupunki, Iitin kunta sekä mukana olevat yritykset. Projekti jatkuu ensi vuoden loppuun.

Lue seuraavaksi