1. yle.fi
  2. Uutiset

Iso-Syöte tavoittelee turisteja Alpeilta - uusi hotelli valmisteilla

Iso-Syötteelle kaavaillaan lisää majoitusta, sillä hiihtokeskuksen kävijämäärät kasvavat vuosi vuodelta. Pudasjärvelle houkutellaan keskieurooppalaisia turisteja, jotka etsivät luonnon rauhaa.

Kotimaan uutiset
Hotelli Iso-Syöte
Yle / Marko Siekkinen

Äkkiseltään esimerkiksi sveitsiläisten houkutteleminen Suomen eteläisimmälle tunturille voi tuntua hullulta. Kukapa nyt lähtisi jylhistä vuoristomaisemista koillismaan vaatimattomiin rinteisiin?

Asia ei ole kuitenkaan niin yksioikoinen, kertoo hotelliyrittäjä Juha Kuukasjärvi.

– Ei sveitsiläisturistien houkuttelu ole sen vaikeampaa kuin muidenkaan. He käyvät kyllä rinteessäkin, mutta ennen kaikkea he hakevat täältä rauhaa ja erämaatunnelmaa.

Meillä hiihtolatujen nousut eivät ole yhtä jyrkkiä kuin Alpeilla.

Juha Kuukasjärvi

Keskieurooppalaisia kiinnostavat muun muassa moottorikelkkailu, porot ja murtomaahiihto.

– Meillä hiihtolatujen nousut eivät ole yhtä jyrkkiä kuin Alpeilla, Kuukasjärvi naurahtaa.

Lisämajoitusta suunnitteilla

Iso-Syötteen rinnehotellin omistaja Juha Kuukasjärvi suunnittelee aivan eturinteen kupeeseen uutta huoneistohotellia. Tonttivuokrasta on sovittu Metsähallituksen kanssa ja suunnitelmat ovat hyvässä vauhdissa.

Tähtäimessä oleva kolmekerroksinen, 40–60 huoneiston hotelli, valmistuu 2-3 vuoden sisällä, mikäli kaikki menee suunnitellusti. Hankkeen kustannusarvio on 5-6 miljoonaa euroa.

– Iso-Syötteen rinteiden kävijämäärät ovat kasvussa, joten tarvetta uusille majoitustiloille löytyy, Kuukasjärvi sanoo.

Hotellin on määrä valmistua kahdessa osassa. Kuukasjärven mukaan aluksi rakennetaan 20–40 huoneistoa ja myöhemmin kysynnän niin vaatiessa lisää.

Lue seuraavaksi