Negatiivinen palaute ei pilaa "teiniäidin" päivää

Ylen suosittuun Teiniäidit-sarjaan osallistunut turkulainen Sanna Tamminen ei kadu sarjassa mukana oloaan, vaikka hän myöntääkin saaneensa positiivisen palautteen lisäksi myös negatiivista kohtelua.

Kotimaa
Sanna Tamminen poikansa kanssa.
Teiniäidit-sarjan Sanna Tamminen poikansa kanssa.Yle

TV 2:n Teiniäidit-sarjan toinen esityskausi alkoi tällä viikolla. Viime kaudella sarjaan osallistui kaksi turkulaisäitiä, joiden elämää seurataan edelleen myös tällä kaudella. Mukana on siis viime vuodelta tuttu parikymppinen Sanna Tamminen.

Hänen poikansa on jo ehtinyt neljän vuoden ikään, joten teiniksi ei äitiä enää voi kutsua. Teiniäitinä Tamminen kuitenkin turuilla ja toreilla tunnetaan.

- Palaute on vaihdellut laidasta laitaan. Ajattelen palautteen kuitenkin niin, että ihmiset näkevät vain sen pienen pätkän elämästäni, eli he eivät tiedä kokonaisuutta. Siksi en ota palautetta itseeni. Muutaman kerran olen kyllä ajatellut, teinkö virheen avatessani elämääni, kun on tullut huonoa palautetta, mutta kyllä siitä on yli päässyt, Tamminen kertoo.

Blogiin on tullut palautetta, että onko elämä lapsen kanssa muka noin helppoa.

Sanna Tamminen

Tamminen on kirjoittanut myös blogia sarjan teon aikana ja sen jälkeen.

- Blogiin on tullut palautetta, että onko elämä lapsen kanssa muka noin helppoa. Ehkä ensimmäisellä tuotantokaudella näytettiin enemmän niitä hyviä hetkiä, mutta kakkoskaudella näkyy varmaan myös kyyneleitä, Tamminen paljastaa.

Teiniäidin myytti murtumassa

Tamminen lähti mukaan sarjaan serkkunsa innostamana. Myös serkku oli yksi sarjan henkilöistä.

- Tuotantoyhtiöstä soitettiin, ja otin tämän jälkeen yhteyttää perheeseeni. He olivat sitä mieltä, että ilman muuta voisin lähteä. Ajattelin sitten, että miksi ei. Halusin näyttää huonot ja hyvät puolet nuorena äidiksi tulemisesta.

Halusin näyttää huonot ja hyvät puolet nuorena äidiksi tulemisesta.

Sanna Tamminen

Hänen mukaansa sarja on onnistunut.

- Tuotantoryhmä on tehnyt hyvää työtä. Sarja antaa realistisen kuvan meidän arjesta ja sitä on kiva katsoa myös itse.

Entisen teiniäidin mielestä Teiniäitien aihepiiri on tärkeä.

- Teiniäidit ovat olleet jonkinlainen myytti. On ajateltu, että he eivät pärjää lastensa kanssa. Tässä sarjassa on näytetty, että kyllä nuoretkin pärjäävät lastensa kanssa.

Äitiys nyt

Tamminen myöntää, että vauvan kanssa eläminen oli raskasta ja väsyttävää. Nyt poika on ylittänyt taaperoiän ja elämä on muuttunut.

- Nyt äitiys tuntuu helpommalta kuin ikinä. Lapsi on jo omatoiminen, joten äidin rooli on helpottunut. Lapsi on päivähoidossa ja minä työharjoittelussa. Pari vuotta sitten olisin voinut vastata, että tulin liian nuorena äidiksi, mutta nyt ne ovat taakse jäänyttä elämää.