Kermainen kardemummakastike
Kastike sopii sekä kinkulle, että riistaruokien kastikkeeksi.
50- 100 g sipulia (salottisipulia, punasipulia)
2 rkl voita
½ tl kardemummaa
21/2 dl maustettua ruokakermaa (esim. kolme juustoa)
11/2- 2 rkl Dijon sinappia
11/2 tl siirappia
11/2 dl vahvaa paistolientä
1 rkl Maizena maissitärkkelystä
mustapippuria myllystä
30 g voita
Kuori ja pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita voissa kunnes ne hiukan pehmenevät ja lisää seokseen kardemumma. Hauduta vielä seosta muutama minuutti.
Lisää ruokakerma. Mausta sinapilla ja siirapilla. Sekoita maissitärkkelys kylmään paistoliemeen ja lisää suurus kuumaan kastikkeeseen samalla sekoittaen kastiketta. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Mausta kastike mustapippurilla. Tarkista kastikkeen maku. Vatkaa voi kastikkeeseen.
Ohje: Kotitalousneuvoja Anna-Liisa Tikkanen Lapin Martat ry