1. yle.fi
  2. Uutiset

Näin teet erilaista kastiketta kinkulle - katso ohje

Punaviinikastike, omenakastike ja sinappikastike ovat tuttuja joulupöydän sulostuttajia. Kermainen kaardemummakastike on hieman erilainen jouluherkkujen kostuttaja.

kastikkeet
Valmis kermainen kardemummakastike tarjoiluehdotus.
Ihana ja erilainen! Kaardemumma kastike hurmaa erilaisuudellaan.Juha Mäntykenttä / Yle

Kermainen kardemummakastike

Kastike sopii sekä kinkulle, että riistaruokien kastikkeeksi.

50- 100 g sipulia (salottisipulia, punasipulia)

2 rkl voita

½ tl kardemummaa

21/2 dl maustettua ruokakermaa (esim. kolme juustoa)

11/2- 2 rkl Dijon sinappia

11/2 tl siirappia

11/2 dl vahvaa paistolientä

1 rkl Maizena maissitärkkelystä

mustapippuria myllystä

30 g voita

Kuori ja pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita voissa kunnes ne hiukan pehmenevät ja lisää seokseen kardemumma. Hauduta vielä seosta muutama minuutti.

Lisää ruokakerma. Mausta sinapilla ja siirapilla. Sekoita maissitärkkelys kylmään paistoliemeen ja lisää suurus kuumaan kastikkeeseen samalla sekoittaen kastiketta. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Mausta kastike mustapippurilla. Tarkista kastikkeen maku. Vatkaa voi kastikkeeseen.

Ohje: Kotitalousneuvoja Anna-Liisa Tikkanen Lapin Martat ry

Lue seuraavaksi