1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pysäkkitunniste kertoo, koska nysse tulee

Tampereen joukkoliikenne kokeilee uuden teknologian pysäkkitunnisteita Hervannan ja keskustan välillä. Niiden avulla on mahdollista selvittää bussin ajantasainen aikataulu nopeasti.

Kotimaan uutiset
NFC-tunniste pysäkillä
Mari Siltanen / Yle

Tampereen joukkoliikenne kokeilee NFC-pysäkkitunnisteita Hervannan ja keskustan välisillä pysäkeillä. Tarkoitus on tarjota nopea vaihtoehto ajantasaisten pysäkkiaikataulujen lukemiseen NFC-puhelimella.

Pysäkkitunnisteessa on NFC-tunnisteen lisäksi 2D-viivakoodi, pysäkin numero ja nimi sekä pysäkkikohtainen web-linkki tekstinä. Aikataulut saa auki kolmella eri tavalla: koskettamalla tunnistetta joko NFC-puhelimella tai 2D-viivakoodilla sekä syöttämällä pysäkkikohtainen web-linkki puhelimen nettiselaimeen.

Pysäkkitunnisteita tulee yhteensä 145 pysäkille linjojen 13, 20, 23 ja 30 varrella. Puolet tunnisteista tulee katoksiin ja puolet liikennemerkkitolppiin tai katuvalopylväisiin.

Kokeilu käynnistyi loka- ja marraskuun vaihteessa. Tarkoitus on selvittää palvelun toimivuutta ja käyttöastetta. Myöhemmin harkitaan pysäkkitunnisteiden laajempaa käyttöä Tampereen seudun joukkoliikenteen alueella.

Lue seuraavaksi