1. yle.fi
  2. Uutiset

Keva maksaa hyvät autot ja osoitteet myös muille johtajille kuin Ailukselle

Kevan johtoryhmässä on 10 johtajaa, joista viidellä on oikeus työsuhdeasuntoon. Kaikki johtajien käytössä olevat asunnot ovat kalliissa osoitteissa Helsingissä.

A-studio
Kartta
Yle Uutisgrafiikka

Keva maksaa lokoisat olot ja ajelut myös muille johtajille kuin toimitusjohtaja Merja Ailukselle. A-studion saamien asiapapereiden mukaan Kevan johtoryhmän jäsenistä neljällä on työsuhdeasunto kalliissa osoitteissa Helsingissä. Työsuhdeauto on johtoryhmääkin laajemmalla joukolla, eikä Ailuksen avo-BMW kuulu edes kalleimpiin.

Kevan johtoryhmässä on 10 johtajaa, joista viidellä on oikeus työsuhdeasuntoon. Kaikki johtajien käytössä olevat asunnot ovat kalliissa osoitteissa Helsingissä.

Kohu alkoi toimitusjohtaja Merja Ailuksen asuntojärjestelyistä ja 100 000 euron keittiöremontista, joka Ailuksen nykyiseen asuntoon tehtiin. Katajanokan asunnossa on 140 neliötä. Varatoimitusjohtaja Pekka Alanen asuu Kevan omistamassa, 117 neliön asunnossa Kuusisaaressa. Sijoitusjohtaja Ari-Pekka Huotarin työsuhdeasunto on aivan Helsingin ydinkeskustassa ja siinä on 113 neliötä. Eläkepalvelutoimintojen johtaja Pertti Männistö puolestaan asuu Etu-Töölössä 94 neliön asunnossa.

Johtajat maksavat asuntoedun vastiketta, joka vaihtelee Männistön 1 051 eurosta Ailuksen 1 555 euroon.

Myös varatoimitusjohtaja Tapani Hellsténillä on asuntoetu, ja hän odottelikin saunan valmistumista Kevan hankkimaan ullakkoasuntoon, mutta perui muuttonsa kohun noustua Ailuksen asunnoista ja autosta.

Ailuksella avo-Bemari, muilla Audeja ja Volvo-maastureita

Keva maksaa työsuhdeauton kaikille johtoryhmän jäsenille. Heistä kaksi, hallintojohtaja Tapani Salmi ja tuore henkilöstöjohtaja Katri Viippola eivät ole etua käyttäneet. Johtoryhmän lisäksi työsuhdeauto on yhdeksällä muulla johtavalla kevalaisella.

Grafiikka
Yle Uutisgrafiikka

Autoista kallein on varatoimitusjohtaja Helsténille tämän vuoden toukokuussa hankittu maasturi-Mersu. Sen hankintahinta oli 63 000 euroa. Nyt Hellstén on ilmoittanut luopuvansa myös autostaan.

Eläkepalvelutoimintojen johtaja Männistö ja tietohallintojohtaja Pertti Raitanen ajavat toissavuonna Kevan ostamilla maasturi-Volvoilla, joiden hankintahinta olisi nyt 56 409 euroa. Parhaillaan Kevan etuisuuksien ja käytäntöjen selvitystyötä tekevä talousjohtaja Tom Kåla ajaa vuoden 2010 lopussa ostetulla Audilla, joka maksoi 51 780 euroa.

Ailuksen avo-BMW maksoi 46 065 euroa eli se ei kuulu Kevan kalleimpiin työsuhdeautoihin. Varatoimitusjohtaja Pekka Alasen Volvo on vuodelta 2010, mutta maksaisi nyt uutena 45 485. Vain sijoitusjohtaja Ari-Pekka Huotarin Subarun hankintahinta näyttäisi jäävän alle 40 000:n euron.

Kevan johtajilta perittävä autoedun vastike vaihtelee Ailuksen 660 eurosta Hellsténin 1 215 euroon kuukaudessa.

Lue seuraavaksi