Petri Kejonen: Älyttömiä työsuhde-etuja

Työntekijä voi sopia työnantajan kanssa työsuhteeseen liittyvistä työsuhde-eduista. Julkisuudessa kohkataan palkkioista ja bemareista. Miksi tyytyä vähään, jos voi saada enemmän. Tässä muutama johtajatason vinkki, kirjoittaa Petri Kejonen blogissaan.

Yle Blogit
Petri Kejonen.
Petri Kejonen.Lassi Seppälä / Yle

Autoetu: Pasi-panssariauto. Maastoväritys neuvoteltavissa firman väreihin. Hyvä peli myös johtajan viikonloppua enteileville mökkimatkoille. Vesitykillä voi hätistellä pahimpia toimittajia. Tupakointimallissa sisätiloissa tyhjä viiden litran kurkkupurkki.

*Asuntoetu: *Kymmenen kerrosta kerrostalosta. Joka kerroksessa erilainen värimaailma. Kosteissa tiloissa lattialämmitys. Keittiössä Gaggenau. Lattiamateriaali vihtakoivun nilasta kuivatettu kotimainen pinnoite. Kolibrit lentelevät kerroksesta toiseen tutkien eksoottisia kukintoja.

Ateriaetu:Oma keittiö, omalla puutarhalla ja tuoreilla tuotantoeläimillä. Riisiviljelyksiä, joita tallovista puhveleista veistetään meheviä lankkupihvejä. Pienestä maretariumista voi valita tuoreita hummereita, miekkakaloja ja säynäviä. Ruutanalampi.

Mikäli tulos kääntyy negatiiviseksi palkkio muuntuu positiiviseksi tuplaten sen mikä löytyy miinuksena viimeisen viivan alta

Tulospalkkio: Miljoonien palkkio maksetaan, jos firman tulos on reilusti voitollinen. Mikäli tulos kääntyy negatiiviseksi, palkkio muuntuu positiiviseksi tuplaten sen, mikä löytyy miinuksena viimeisen viivan alta. Päiväpalkkio pari miljoonaa parillisina, kolme parittomina.

Kaiken varalta -etu: Jos N.N. joutuu käyttämään omaa rahaa, summa toimitetaan hänelle nopeasti kotiovelle moninkertaisesti, sileinä seteleinä. Rahat palauttaa hallituksen puheenjohtaja torvisoittokunnan ja syvien pahoittelujen kera.

Etu-etu: etuihin liittyvät lisäedut määritellään tarkemmin etuliitteen etuosassa johtajan etukäteen.

Koulun ruokajonossa ei saa etuilla. Suomessa vellova kohtuuskeskustelu tuo lasten sääntöjä aikuisille.

Petri Kejonen
kirjoittaja on Radion ajankohtaistoiminnan päällikkö