Rautalammin satulatuolitehtaan tiloissa uhkaava tulipalo

Rautalammin satulatuolitehtaan hakesiilossa syttyi torstaiaamuna seitsemän jälkeen tulipalo. Tehtaan työntekijät evakuoitiin, mutta he pääsivät jatkamaan töitään jälkisammutustoimien päätyttyä. Vauriot jäivät pieniksi.

Satulatuolit

Rautalammilla toimivassa satulatuolitehtaassa aamulla syttynyt tulipalo on saatu sammutettua. Tehtaan paikalla olleet kaksikymmentä työntekijää evakuoitiin. Palo sai alkunsa tehtaan hakesiilosta, kun lämpöä tuottavan kattilan syöttömekanismiin tuli vika. Palo saatiin sammutettua ennen kuin se ehti levitä tehtaan muihin tiloihin.

- Syöttömekanismin vaurio sitten aiheutti tulen nousun kattilasta, paloesimies Hannu Härmä Pohjois-Savon pelastuslaitoksesta kertoo.

Siilon kärsimät vauriot jäivät kuitenkin Härmän mukaan pieniksi. Paloa sammutettaessa haketta kastui kolmisen kuutiota ja siilo on tyhjennettävä käsin.

- Siilo ei kuitenkaan juuri saanut vaurioita ja arvioisin, että kustannukset ovat vain muutaman satasen luokkaa, Härmä sanoo.

Tehtaan toiminta jatkuu tänään normaalisti. Satulatuolit valmistetaan Sahalan Kartanon vanhaan navettarakennukseen tehdyissä tuotantotiloissa. Tehtaassa on kokopäiväisesti töissä noin 30 henkeä.