Hyppää sisältöön

Einon hintalappu vakuutusyhtiöille 30 miljoonaa euroa

Yhteydenottoja vakuutusyhtiöihin on tullut huomattavasti vähemmän kuin aiemmissa myrskyissä, kertoo Finanssialan Keskusliitto.

Vakuutusyhtiöt joutuvat maksamaan Eino-myrskyn aiheuttamista vahingoista alustavan arvion mukaan korvauksia noin 30 miljoonan euron arvosta.

Laskelma perustuu vakuutusyhtiöiden Finanssialan Keskusliitolle toimittamiin ennakkoarvioihin.

Näin vahingot ovat jäämässä huomattavasti pienemmiksi kuin vuoden 2011 Tapani- ja Hannu-myrskyissä. Myös yhteydenottoja vakuutusyhtiöiden korvauspalveluihin on nyt tullut selvästi vähemmän kuin aiempien myrskyjen jälkeen.

Maa- ja metsätalousministeriö arvioi keskiviikkona, että Einon riehunta on kaatanut noin 1,5 miljoonaa kuutiometriä puuta, lähes 60 miljoonan euron arvosta. Laajamittaisia tuhoalueita ei syntynyt, vaan metsää meni nurin hajallaan olevilla pienillä alueilla. Pahimmat tuhot koettiin Keski-Suomessa ja Etelä-Savossa.

Vasta ensi viikon kuluessa selviää kokonaiskuva rakennuksille ja muulle omaisuudelle aiheutuneista vahingoista.

Myrskyn aiheuttamiin vahinkoihin on mahdollista hakea korvausta kotivakuutuksesta, laajasta auto- tai venevakuutuksesta tai metsävakuutuksesta. Sähköyhtiöiltä voi puolestaan hakea korvausta myrskyn aiheuttamasta pitkästä sähkökatkosta.