Poliisi avautuu tammikuussa televisiossa Forssan yöelämästä

Forssalaispoliisit pääsevät televisiossa kertomaan kokemuksistaan Forssan yöelämästä tammikuusta alkaen. Poliisit -tv-sarjaa jatketaan kuudesta kaupungista, joiden joukossa on tällä kertaa myös Forssa.

Forssa
Jouni Raudus ja Esa Laukkanen poliisin virka-asuissa
Forssalaispoliisit Jouni Raudus (oik.), 47, ylikonstaapeli, on ollut poliisina 24 vuotta. Vanhempi konstaapeli Esa Laukkanen, 48, on ollut virassa viisi vuotta.Jim- kanavan tiedotus

Television Poliisit-sarja esittelee keväällä 2014 muumuassa Forssan yöelämää virkavallan näkökulmasta. Ylikonstaapeli Jouni Raudus ja vanhempi konstaapeli Esa Laukkanen pitävät kansalaisista huolta Forssan seudulla. Sarja alkaa pyöriä Jim-kanavalla tammikuussa.

Forssalainen ylikonstaapeli Jouni Raudus, 47, kertoo sarjan nettisivuilla olleensa poliisina 24 vuotta. Hän on poliisityön ohella tehnyt pitkään maalarinhommia.

Poliisiksi Raudus päätyi siskon painostuksesta.

– Vein pääsykoepaperit viimeisenä hakupäivänä ja komisarion haastattelussa todettiin, että lääkärin lausunnosta puuttui värinäköpaperi. Pyöräilin kolme kilometriä silloiselle työpaikalleni, jossa lääkäri teki minulle värinäkötarkastuksen. Sen jälkeen pyöräilin takaisin poliisilaitokselle, jonne jätin hakemukseni 15 minuuttia ennen hakuajan päättymistä, Raudus kertoo.

Raudukselle on uralta jäänyt mieleen panttivanki- ja piiritystilanne, jossa vanki saatiin vapaaksi ja tekijä kiinni.

Vapaa-ajalla ylikonstaapeli ei halua miettiä mitä töissä tapahtui.

Teurastamolta poliisiksi

Vanhempi konstaapeli Esa Laukkanen, 48, on ollut poliisina viisi vuotta. Hän on haaveammatissaan. Toinen vaihtoehto olisi ollut armeija.

Teurastamolla hän ehti tehdä töitä pari vuotta.

Vaikka olen luonteeltani tasainen, pidän työn tarjoamasta ennalta-arvaamattomuudesta

Esa Laukkanen

Forssalaispoliisin mieleen on lyhyeltä uralta jäänyt talvisaikaan sattunut kaahaajan jahtaaminen kahtena peräkkäisenä yönä. Hurjastelija jäi viimein kiinni piikkimaton avulla.

Poliisin työn paras puoli on Laukkasen mielestä vapaus tehdä työtä omalla tavalla.

–Tässä työssä on mukana aina pieni jännitysmomentti. Vaikka olen luonteeltani tasainen, pidän työn tarjoamasta ennalta-arvaamattomuudesta.

Jim-kanavan Poliisit-sarjasta käynnistyy vuodenvaihteessa jo kuudes tuotantokausi. Kuuden partion ja kuuden kaupungin yöelämää seurataan loppiaisesta eteenpäin. Forssan lisäksi kamera pyörii poliisien perässä Vantaalla, Lappeenrannassa, Jyväskylässä, Mikkelissä ja Porissa.