Hyppää sisältöön

Erektiolääkkeitä luvatta myyneelle "nettiapteekkarille" ehdollista vankeutta

Syyttäjän mukaan pirkanmaalaismies on tuonut maahan laittomasti kymmeniätuhansia synteettisiä erektiopillereitä ja myynyt niitä omassa nettikaupassaan omakotitalon varastosta. Mies tuomittiin Vantaan käräjäoikeudessa ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Keski-ikäisen pirkanmaalaismiehen hallusta löytyi kaikkiaan 55 000 tablettia, joista puolet oli ravintolisiä ja puolet erektiolääkkeiksi luokiteltavia aineita. Kuva: Tulli

Vantaan käräjäoikeus on tuominnut luvatta toimineelle "nettiapteekkarille" vuoden ja kuuden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Pirkanmaalaismies on syyttäjän mukaan tuonut maahan laittomasti kymmeniätuhansia synteettisiä erektiolääkkeitä. Mies oli myynyt niitä omassa nettikaupassaan. Yksin yritystä pyörittänyttä miestä syytettiin muun muassa lääkkeiden luvattomasta maahantuonnista ja luvattomasta lääkeaineiden myynnistä.

Syytettynä ollut mies on myöntänyt tekonsa, mutta sanoo tablettien olleen luontaistuotteita. Hän sanoi oikeudelle myös, että osa löydetyistä luvattomista lääkeaineista ei ollut tarkoitettu myyntiin lainkaan.

Samanlainen tuomio jo aiemmin

Mies sai jo muutama vuosi sitten tuomion samankaltaisesta salakuljetuksesta. Syyttäjän mukaan mies on jatkanut laitonta erektiolääkeainekauppaa aiemmasta tuomiostaan ja liiketoimintakiellosta piittaamatta.

Mies oli tilannut pillerit Kiinasta ja Englannista. Nettikaupalla oli tuhat suomalaista asiakasta.

Ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi miehen on korvattava valtiolle voitot, jotka hän on tehnyt laittomalla lääkekaupalla - liki 300 000 euroa. Hän on myös liiketoimintakiellossa.

Pirkanmaalaismiehellä on vielä valitusoikeus käräjäoikeuden tuomiosta, eikä tuomio siksi ole vielä lainvoimainen.