Käräjäoikeus hylkäsi Bruce Springsteenin ja Madonnan konserttien järjestäjien syytteet

Ympäristöviranomaisten mukaan ylipitkistä konserteista aiheutui meluhaittaa. Käräjäoikeus katsoi, että konsertit olivat jatkuneet sovittua pidempään artistien itsenäisellä päätöksellä.

Kotimaa

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt tapahtumajärjestäjä Live Nation Finlandia vastaan nostetut syytteet ylipitkistä konserteista. Oikeuden käsittelyssä olivat Bruce Springsteenin ja Madonnan konsertit vuodelta 2012.

Kolmea Live Nationin työntekijää syytettiin ympäristönsuojelulain rikkomisesta. Käräjäoikeus hylkäsi syytteet, koska se katsoi, ettei vastaajien toiminnan tahallisuudesta tai huolimattomuudesta esitetty riittävää näyttöä. Oikeuden mukaan järjestäjillä oli syytä uskoa konserttien loppuvan ajallaan, ja niiden pitkäksi venyminen tuli järjestäjille yllätyksenä.

Molemmat Olympiastadionilla järjestyt konsertit jatkuivat lähes puoleen yöhön, tunnin pidempään kuin tapahtumien ympäristöluvissa oli määrätty.

Helsingin ympäristökeskus teki ylipitkiksi venyneistä konserteista poliisille tutkintapyynnön. Ympäristöviranomaisten mielestä konserteista aiheutui meluhaittaa.

Käräjäoikeus katsoi, että konsertit olivat jatkuneet sovittua pidempään artistien itsenäisellä päätöksellä.