1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

The Times: Neljä brittiä kuollut taisteluissa al-Qaidan joukoissa

Britannian salainen palvelu MI5 arvioi, että 200–300 nuorta brittiä on matkustanut Syyriaan taistellakseen sisällissodassa.

Ulkomaat

Neljä brittimiestä on kuollut, kun he ovat taistelleet al-Qaidan joukoissa Syyrian sisällissodassa, kertoo brittilehti The Times (siirryt toiseen palveluun). Britannian ulkoministeriöstä kerrotaan, että tietoja tutkitaan.

The Times kertoo, että kolme oletettavasti lontoolaista miestä kuoli elokuussa, kun heidän ryhmänsä hyökkäsi presidentti Bashir al-Assadille uskollisia joukkoja vastaan Aleppon lähellä. Neljäs ammuttiin kaksi viikkoa myöhemmin, kun hän väijyi vihollisen asemaa.

The Timesin mukaan miehet olivat osa kymmenhenkistä brittiryhmää, joka taisteli yhdessä jihadin puolesta. Ryhmä liittyi 20 muuhun brittiin, jotka taistelivat al-Nusra Front -järjestön kanssa. Se on al-Qaidan liittolainen.

Britannian salainen palvelu MI5 arvioi, että 200–300 nuorta brittiä on matkustanut Syyriaan taistellakseen sisällissodassa. MI5 pelkää, että miehet käännyttävät lisää nuoria asialleen ja käynnistävät hyökkäyksiä myös Brittein saarilla.

Lähteet: AFP, AP

Lue seuraavaksi