1. yle.fi
  2. Uutiset

Yrittäjä: Jokiranta on Turun paras käyntikortti

Aurajoessa kesällä seilannut Jakke Jokilautta palkitaan Yrittäjäteko-palkinnolla. Pasi Tamminen, toinen Jakke Jokilautan kehittäjistä, pitää jokirannan elävöittämistä tärkeänä.

Joenranta
Jakke Jokilautta Turun Aurajoessa.
Ensimmäisen kesän aikana Jakke Jokilautalla matkusti 25 000 henkilöä.Turun Yrittäjät ry

Turussa kesällä ensimmäistä kertaa seilanneelle Jakke Jokilautalle myönnetään Turun Yrittäjien Yrittäjäteko-palkinto. Palkinto myönnetään uudenlaisen matkailutuotteen kehittämisestä ja Aurajoen kiinnostavuuden lisäämisestä.

Jokilautan toisena ideamiehenä ollut Pasi Tamminen kokee, että Aurajoen elävöittäminen on tärkeää.

– Jokiranta ja kesä ovat paras käyntikortti, joka Turulla on. Kaikki, mitä Aurajoen rannan ympärille pystytään tekemään sen viihtyisyyden lisäämiseksi, on mielestäni tärkeää, sanoo Jakke Jokilautan markkinointivastaava Tamminen.

Kirjastosilta tuo lisää pohdittavaa jokilautalle

Jokilautan on tarkoitus seilata Aurajokea jokaisena kesänä. Mietittävää ja kehitettävää Jakke Jokilautassa on kuitenkin vielä.

– Meidän pitää muun muassa miettiä, miten pääsemme lautalla menemään uuden Kirjastosillan ali, kertoo Pasi Tamminen.

Talvista jokirantaa on vaikea kehittää

Toinen Jakke Jokilautan ideamiehistä on mukana taustalla monessa Turun jokirannan tapahtumassa. Pasi Tamminen on järjestämässä niin DBTL -tapahtumaa kuin Turun Taiteiden yötä. Näkeekö kokenut jokirannan elävöittäjä jotain mahdollisuuksia, miten jokivartta voisi talvella kehittää?

– Kyllä tähän jokirantaan liittyy aurinko ja lämpö sekä niiden luoma ihana mielikuva. Sitä mielikuvaa on aika vaikea täältä marraskuisesta rannasta löytää, sanoo Tamminen.

Lue seuraavaksi