Hyppää sisältöön

Kalske Räsäsen selvityspyynnöstä: Ainutlaatuinen tilanne

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske ei muista vastaavaa tapausta, jossa sisäministeri olisi pyytänyt valtakunnansyyttäjänvirastoa selvittämään poliisin tietolähteiden käyttöä.

Jorma Kalske Kuva: Yle

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalsken mukaan sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) pyytämä selvitys poliisin tietolähdekäytännöistä aloitetaan viimeistään ensi viikon loppupuolella. Hän ei uskalla arvioida, miten pitkään selvitystyö kaikkiaan kestää.

Kalske pitää ainutlaatuisena tilannetta, jossa sisäministeri pyytää valtakunnansyyttäjänvirastoa selvittämään poliisin tietolähteiden käyttöä ja valvontaa. Hän ei muista toista vastaavaa tapausta.

Ministeri Räsäsen mukaan tutkintapyyntö jätetään, koska julkisuudessa esitettyjen tietojen ja poliisiylijohtaja Mikko Paateron hänelle antamien tietojen välillä näyttäisi olevan ristiriita.

Kalskeen mukaan asian selvittely käynnistyy kartoittamalla nykytilanne.

– Sen jälkeen suoritetaan arviointi siitä, onko tässä asiassa syytä epäillä lainvastaisuuksia jopa niin, että esitutkinta tulisi käynnistää. Jos niin on, tutkinta käynnistyy. Tai sitten asiassa todetaan, ettei ole syytä mennä rikostutkintaan, Kalske kertoo Yle Uutisille.

A-Studio: Stream jatkaa aiheesta lähetyksessään perjantaina 22.10. klo 21.00. Vieraina ovat sisäministeri Päivi Räsänen, poliisiylijohtaja Mikko Paatero ja oikeushistorian professori Jukka Kekkonen. Keskustelua käydään myös Twitterissä: #a_stream

.
.