1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Expressen: Ruotsin ääripopulistien johtaja haukkuu "Pride-paraatin mauttomat hahmot"

Ruotsidemokraatit väittää olevansa homo-, bi- ja transihmisille avoin puolue, mutta se on vastustanut sekä homoseksuaalien avioliittoja että adoptioita.

Ulkomaat

Ääripopulistisen ruotsidemokraattien puoluejohtaja Jimmie Åkesson on hyökännyt rajusti homo-, bi- ja transseksuaalisia ihmisiä vastaan, paljastaa sanomalehti Expressen (siirryt toiseen palveluun). Omaelämänkertaansa kirjoittamassaan, julkaisemattomassa luvussa Åkesson haukkuu niin Pride-paraatin kuin koomikko-kirjailija Jonas Gardellin. Experssen julkaisee otteita luvusta torstain lehdessä.

"En arvosta Jonas Gardellin halpaa homohuumoria. Päinvastoin, jos olisi homoseksuaali, en olisi luultavasti koskaan antanut sellaisen tyypin esiintyä itse nimettynä edustajanani. Ennemmin hän ja se mitä hän edustaa olisi pitänyt minut siinä kuuluisassa kaapissa koko elämäni ajan. Luulen muuten, että on tärkeää korostaa juuri tätä, että suurin osa homoseksuaaleista ei ole, kuten Pride-paraatin mauttomat hahmot", Åkesson lataa omaelämänkertansa julkaisemattomassa luvussa.

Ruotsidemokraatit on väittänyt olevansa homo-, bi- ja transseksuaaleille avoin puolue, mutta se on vastustanut sekä homoseksuaalien avioliittoja että adoptioita. Åkesson kirjoittaakin, että ruotsidemokraatit ei ole profilioitunut HBT-kysymysten innokkaimpana sopeuttajana ruotsalaiseen yhteiskuntaan.

Lue seuraavaksi