1. yle.fi
  2. Uutiset

Kataja vaikenee käsityksistään Ailuksen eduista

Kevan hallituksen entinen puheenjohtaja Sampsa Kataja (kok.) vaikenee käsityksistään Kevan toimitusjohtaja Merja Ailuksen (kesk.) kohutuista luontoiseduista. Luontoiseduista päätettiin Katajan ollessa Kevan hallituksen puheenjohtana. Kevan nykyinen hallitus käsittelee Ailuksen asemaa tänään.

Kotimaan uutiset
Kansanedustaja Sampsa Kataja (kok.) suullisella kyselytunnilla eduskunnassa Helsingissä 21. marraskuuta.
Kansanedustaja Sampsa Kataja (kok.).Markku Ulander / Lehtikuva

Kevan hallituksen entistä puheenjohtajaa Sampsa Katajaa on kuulutettu esiin laitosta ravistelevan toimitusjohtajasotkun takia.

Kataja oli hallituksen puheenjohtajana valitsemassa Merja Ailusta Kevan johtoon. Eduskunnan käytävältä eilisiltana tavoitettu Kataja ei suostu kertomaan, millä tavoin kohutut asunto- ja autoedut hänen johtamassaan hallituksessa käsiteltiin.

- Omalta osaltani olen kaiken tiedon jakanut sinne hallitukseen ja meillä on luonteva keskusteluyhteys nykyisen puheenjohtajan kanssa. He punnitsevat kokonaisuuden ja kertovat sitten siltä osin kuin tarpeelliseksi näkevät varmasti myös sitten ne päätökset ja päätösten taustat, mitkä on tehty minun ajallani.

Vuonna 2009 Kataja perusteli Ailuksen valintaa sillä, että hän oli hakijoista ylivertaisesti paras ja pätevin nimekkäässä hakijajoukossa. Nyt Kataja ei halua lähteä arvioimaan, millä tavoin Ailus on tehtävässään onnistunut.

- Jos nyt ottaisin henkilökohtaisesti kantaa, niin joku jälleen tulkitsisi sen niin, että tämä on kannanotto puoleen tai toiseen tässä herkässä tilanteessa. En halua näitä kannanottoja tässä kohtaa kertoa muuten kuin Kevan halllitukselle.

Kevan hallitus kokoontuu tänään alkuillasta käsittelemään toimitusjohtaja Merja Ailuksen asemaa. Hallituksen tuki toimitusjohtajalle on hupenemaan päin, mutta Ailus itse on toistaiseksi halunnut sinnikkäästi jatkaa toimitusjohtajana.

Jos Kevan hallitus päätyy Ailuksen erottamisen kannalle, on Kevan valtuuskunnan vielä hyväksyttävä päätös.

Lue seuraavaksi