1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kiinassa kampanjoidaan kissojen ja koirien syömistä vastaan - moni ravintola tarjoaa koira-aterioita "erikoisuutena"

Hongkongilainen järjestö aloitti kampanjan, joka pyrkii vähentämään kissan ja koiran lihan kulutusta. Järjestö on levittänyt julisteita Pekingiin, Shanghaihin ja Kantoniin.

Hongkongilaiset eläinaktivistit ovat aloittaneet kampanjan kannustaakseen kiinalaisia lopettamaan kissa- ja koira-aterioiden syömisen. Aktivistien mukaan kissoja ja koiria tulisi pitää "ystävinä, ei ruokana".

Aktivistit ovat kiinnittäneet lemmikkien syömistä vastustavia julisteita eri puolille Pekingiä, Shanghaita ja Kantonia.

Kissan ja koiran lihan syöminen ei ole Kiinassa yleistä, mutta niitä voi tilata erikoisuutena tietyissä ravintoloissa varsinkin Etelä-Kiinassa. Lisäksi lukemattomia kissoja ja koiria viedään kaduilta ja myydään lihamarkkinoilla.

- Uskomme, että suurin osa ihmisistä ei pidä tällaista ruokahalua herättävänä, sanoo Irene Feng kampanjan järjestäneestä eläinsuojelujärjestöstä Animals Asiasta. 

Kiinan vaurastuessa lemmikkieläinten pitäminen yleistyy, ja nykyään yli 30 miljoonassa kiinalaiskodissa on kissa tai koira, ilmenee Euromonitorin tutkimuksesta.

Animals Asia yrittää kampanjassaan vedota lemmikinomistajien kasvavaan määrään. Yhdessä julisteessa on kahden koiran kanssa istuva pieni tyttö ja syömäpuikot, jotka osoittavat kohti toista koiraa.

- Se, mitä juuri laitoit suuhusi, on ehkä ollut lapsen kasvukaveri. Elä terveesti. Sano ei kissan ja koiran lihalle, julisteessa lukee.