1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Hobitin lippuja on jonotettu Tennispalatsilla jo viikon verran

Hobitti elokuvatrilogian toinen osa on saanut innokkaimmat fanit leiriytymään Helsingin Tennispalatsin edustalle. Elokuvasarjan toinen osa saa ensi-iltansa Suomessa 11. joulukuuta, mutta lipunmyynti ensi-iltaan alkaa jo lauantaina. Innokkaimmat jonottajat saapuivat paikalle jo lähes viikko sitten.

Kotimaan uutiset
Telttoja jonossa tennispalatsin edessä
Moni on majaillut lippujonossa jo viikonVera Zotow/Yle

J.R.R Tolkienin kirjaan Hobitti eli sinne ja takaisin perustuvan elokuvatrilogian toinen osa saa ensi-iltansa 11. joulukuuta. Hobitti - Smaugin autioittama maa nimellä kulkevan elokuvan lipunmyynti alkaa lauantaina ja tämä on kerännyt kuluneen viikon aikana pitkän jonon Helsingin Tennispalatsin edustalle.

- Tulin tänne jonottamaan viime viikon perjantaina eli viikko tässä on jo vierähtänyt. Halusin tehdä tämmöisen pienen seikkailun ja mennä sillä tavalla sisään tulevaan elokuvaan, sanoo Terra Tevajärvi.

Tevajärvi toteaa, että teltan lisäksi mukaan jonoon tarvitaan myös hieman nuoruuden hulluutta sekä seikkailuhenkeä.

- Viikonloppuna paikalla ei ollut kuin meidän teltta ja silloin ei tullut hirveästi nukuttua. Muutamat ohikulkijat tulivat ravisuttelemaan telttaa noin tunnin välein. Nyt meno on kuitenkin rauhoittunut, kun paikalle on tullut parikymmentä telttaa lisää, sanoo Tevajärvi.

Kylmälle asfaltille leiriytyminen vaatii kovan luokan fanitusta.

- Kyllähän se nyt jotain kertoo, jos täällä teltassa viikon viettää. Kyllä Tolkienin maailma ja etenkin Taru sormusten herrasta ja Hobitti elokuvat kiehtovat tosi paljon, sanoo Tevajärvi.

Viimeinen yö vietetään elokuvien parissa

Elokuvateatteri on tarjonnut jonottajille sähköt sekä wc- tilat. Lisäksi perjantain ja lauantain välisenä yönä Tennispalatsi on avoinna koko yön. Teatterin 13:ssa salissa pyörii koko yön uutuuselokuvia sekä ennakko- ja erikoisnäytöksiä.

Teatterissa pyörii yön aikan myös Hobitti-trilogian ensimmäinen osa, joka sai ensi-iltansa noin vuosi sitten.

- Itse ajattelin käydä katsomassa ensimmäisen osan yön aikana kahteen kertaan, sanoo Tevajärvi.

Lue seuraavaksi