Tanssivat karhunpennut hurmasivat myös kuvaajansa

Sotkamolainen Valtteri Mulkahainen kuvasi kesän alussa Suomussalmella leikkisiä karhunpentuja ja tiesi iskeneensä jättipottiin. Nyt Mulkahaisen ottamat valokuvat "tanssivista" karhuista leviävät nopeasti ympäri maailmaa.

luonto
Sotkamolainen valtteri Mulkahainen kuvasi "tanssivia" karhunpentuja Suomussalmella keväällä 2013.
Valtteri Mulkahainen

Amerikkalaisen sanomalehden, Daily Newsin artikkelissa (siirryt toiseen palveluun) esitellään Valtteri Mulkahaisen ottamia valokuvia, joissa on kolme takajaloilleen noussutta karhunpentua. Daily News uutisoi, että suloiset ruskeat karhunpennut näyttävät tanssivan ja leikkivän piirileikkiä metsässä Suomessa.

Mulkahainen kuvasi keväällä syntyneitä karhunpentuja kesän alussa Suomussalmella. Hän huomasi heti, että kuvista tuli täysosumia.

- Ensin olin aivan kippurassa naurusta. Karhunpentuja oli mahtava katsella, nehän olivat kuin pienet lapset, ne painivat koko ajan, tappelivat ja pitivät mekkalaa. Äiti vieressä vain rauhassa söi, mutta pennut eivät välittäneet lainkaan ruuasta. Pennut todella tykkäsivät siitä, että ne pääsivät painimaan ja leikkimään, Mulkahainen kertoo.

Valtteri Mulkahaisen Suomussalmella ottamassa kuvassa karhunpentu "halaa" puunrunkoa.
Valtteri Mulkahainen

Seuraavana kohteena kotkat ja sudet

Mulkahainen työskentelee Sotkamon lukiossa liikunnan ja terveystiedon opettajana. Hän on harrastanut valokuvausta neljän vuoden ajan.

Sotkamolainen harrastajakuvaaja Valtteri Mulkahainen työskentelee Sotkamon lukion liikunnanopettajana.
Sini Salmirinne / Yle

- Kuten tiedätte, opettajilla on pitkät lomat, joten minun piti keksiä itselleni tekemistä kesän ajaksi, Mulkahainen naurahtaa.

Karhunpentuja oli mahtava katsella, nehän olivat kuin pienet lapset, ne painivat koko ajan, tappelivat ja pitivät mekkalaa.

Valtteri Mulkahainen

Daily News on levikiltään neljänneksi suurin sanomalehti Yhdysvalloissa. Mulkahaisen kuvat päätyivät lehteen englantilaisen valokuvia välittävän yrityksen kautta.

- Olen laittanut valokuviani aika paljon erilaisille valokuvausfoorumeille, jonka jälkeen yhteydenottoja on alkanut tulla. Ensin ajattelin, että kun tämä on tällaista harrastelijan puuhaa, niin en viitsi näyttää kuviani missään. Mutta, kun pyyntöjä alkoi tulla, ajattelin, että joku kuvistani tykkää. Toisaalta Suomi on maailman paras maa valokuvaajalle, sillä luonnosta ja eläimistä saa aivan mahtavia kuvia.

Mulkahainen kertoo saaneensa paljon yhteydenottoja myös monilta tunnetuilta valokuvaajilta. He ovat kehuneet Mulkahaisen kuvia. Tämä antaa uutta tarmoa valokuvaamiseen, menivät kuvat levitykseen tai eivät.

- Olen menossa lauantaina kuvaamaan kotkia ja susia Kuhmoon. Sudet ovat täysin uusi kohde, ajattelin, että niitä olisi mukava kuvata, Mulkahainen sanoo.

Valtteri Mulkahaisen Suomussalmella ottamassa karhukuvassa pentu kurkistaa puun takaa.
Valtteri Mulkahainen