Joulupukki on Vetteliäkin nopeampi - startti Savukoskelta perjantaina

Korvatunturin varikolla Savukoskella käy hirmuinen kuhina. Joulupukki lähtee paalupaikaltaan perjantaina. Korvatunturin tallin valtti on nopea reagointikyky. Sillä saavutetaan ymmärryksen ylittävä nopeus.

ilmiöt
Joulupukki ja muori sekä reki täynnä tonttuja.
Savukosken kunta
Joulupukki ja muori sekä reki täynnä tonttuja.
Joulupukkia haastattelee Hillevi Antikainen.

Formulakausi on päättymässä, mutta vauhtia piisaa. Lähikuukauden aikana Joulupukki peittoaa kauden parhaatkin formulakuljettajat sekä ajamisen määrässä että laadussa. Hän kuljettaa ajokkiaan Petteriä maailman ilmateillä ja saloseutujen rääseiköissä kokemuksen suomalla varmuudella. Mutta onko Petteri nopeampi kuin yksikään F1-auto?

- Et kai sinä tosissaan kysy tuommosta, Pukki puuskahtaa.

- Totta vissiin Petteri on paljon paljon nopeampi! Senhän pitää olla yhtä aikaa monessa paikassa. Huippunopeutta en ole mitannut, mutta se on "hopusti". Sillä tavalla sitä mennään paikasta toiseen, Joulupukki tietää.

Näin ollen siis jopa F1-maailmanmestaruutensa jo varmistanut saksalainen Sebastian Vettel jäisi Joulupukin rinnalla lähtöruutuunsa.

Keskeytykset vaarana

Suomalainen formulakuljettaja Kimi Räikkönen joutui keskeyttämään kautensa selkäleikkauksen takia. Joulupukin kohdalla keskeytykset eivät tule kysymykseen, mutta niiden välttämisessä on haasteensa.

- Joskus kun näyttää olevan hyvä jäkälikkö, niin porot pyrkivät tyssäämään menon siihen. Silloin pitää hopittaa, että käännytään tuonne päin eikä sinne päin, Pukki kartoittaa.

Pukki kuitenkin kiittelee vuolaasti tiimiään. Pitkä yhteistyö on hitsannut kuljettajan ja ajettavien yhteistyön saumattomaksi.

- Reitit on opittu, joten porot ovat helppoja ja luotettavia ajokkeja.

Jäämiehen sukua?

Maailmoja kiertää huhu, jonka mukaan Jäämiehenä tunnettu Räikkönen olisi Joulupukin sukua. Pukki ei suoranaisesti tyrmää väitettä.

- Kun oikein kaukaa haetaan, eiköhän tässä olla kaikki vähän sukua keskenämme. Tietojeni mukaan Kimi ei kuitenkaan ole läheistä sukua, vaikka mukava mies onkin. Kovalaisen Heikkikin on hyvä tyyppi ja Lapin naapurista Suomussalmelta. Kävin kesällä kokeilemassa Heikin formula-autoa, mutta on se pieni! Ei puhettakaan, että olisin mahtunut, Pukki huokailee.

Kauden viimeisiä formulakisoja Joulupukki tuskin ehtii kiireiltään katsomaan, mutta lähettää vauhtimiehenä terveisiä:

- Tsemppiä vaan Heikille ja Bottaksen Valtterille!