1. yle.fi
  2. Uutiset

Huono sisäilma ajaa Neuvottoman koulun väen Vehkalahden koulun tiloihin

Huonosta sisäilmasta johtuvat oireet ovat jatkuneet oppilailla ja henkilöstöllä korjaustoimista huolimatta. Epämiellyttävää hajua on aiheuttanut muun muassa virheellisesti asennettu lattiapinnoite.

Kotimaan uutiset

Sisäilmaongelmista kärsinyt Neuvottoman koulu siirtyy Vehkalahden koulu tiloihin ensi kevään ajaksi. Päätöksen teki perjantaina ryhmä, jossa ovat edustettuina Haminan kaupungin tekninen toimi, sivistystoimi, terveysvalvonta sekä ulkopuolisia sisäilma-asiantuntijoita.

Koulun henkilökunta ja oppilaat ovat oireilleet edelleen, vaikka rakennuksessa tehtiin korjauksia viime kesänä. Lokakuussa toteutetun kyselyn mukaan huomattavalla osalla oppilaista esiintyy rakennuksessa erilaisia ärsytysoireita.

Kaupungin mukaan iloissa on todettu muun muassa epämiellyttävää hajua, jota aiheuttaa viime kesänä virheellisesti asennettu lattiapinnoite. Myös teknisen työn purunpoistojärjestelmästä kulkeutuu hieno-puupölyä koulun sisäilmaan. Syksyn aikana ilmavaihtokanavistosta on poistettu mineraalivillaeristeet, ja ilmanvaihtojärjestelmä on pääosin saatu puhdistettua.

Kevään aikana koulussa tehdään korjauksia, joilla pyritään poistamaan kaikki sisäilmaan vaikuttavat haittatekijät. Oppilaille tullaan järjestämään kuljetukset Neuvottoman koululta. Tarkemmat tiedot käytännön järjestelyistä välitetään huoltajille ja muille asianosaisille ennen joululoman alkua.

Lue seuraavaksi