1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Valokuvaajat ihastuivat aloittelevaan suomalaismalliin – Kiinan reissu piteni kuukaudella

Suomalainen aloitteleva malli Alma Heikkilä on valittu Kiinassa Miss Model of The World –kisan kuvauksellisimmaksi malliksi. Samalla Heikkilälle tarjoutui mahdollisuus jäädä kiinalaisen mallitoimiston listoille ainakin kuukaudeksi. Huomiosta ja kisahumusta hämmentynyt Alma ei muistanut edes, kuka voitti varsinaisen tittelin.

viihde
Alma Heikkilä kisasi Etelä-Kiinassa Jukka Rintalan suunnittelemissa asuissa
Alma Heikkilä kisasi Etelä-Kiinassa Jukka Rintalan suunnittelemissa asuissa.Model Agency Fashion Team

– Tämä on kyllä hieno juttu. Alma on kuvauksellinen ja luonnonkaunis. Hänessä on puhtautta, hän on seesteinen ja rauhallinen olemus. Muut tytöt olivat siellä niin laitettuja. Siksi on ihanaa, että luonnollisuus on vielä valttia, iloitsee Malliemo Marjo Sjöroosin, jonka Fashion Teamille titteli oli jo toinen peräkkäinen samassa kilpailussa.

Alma Heikkilä joutui kisaan niin yllättäen että hän ennätti harjoitella kävelyä ja poseeraamista Suomessa vain muutaman viikon.

Marjo Sjöroos sai lypsää Kiinasta forssalaissuojatiltaan tietoa sijoituksesta, sen verran tiukka meno Kiinassa on viime aikoina ollut.

– Soitin Almalle kysyin, miten meni. Ai niin, mä sain tämän valokuvauksellisimman tittelin. Kysyin, että kuka voitti. En mä muista, kuka voitti. Olen niin hämmennyksissä.

Forssalaisneidolla ei ollut asiaa kärkiviisikkoon. Voittotittelin nappasi Kazakstanin malli.

Jouluksi kotiin?

Kilpailusta ei järjestäjien tai tuomariston puolelta anneta perusteita tai palautetta. Ainoat palautteet ovat tittelien jako ja mahdolliset mallisopimukset.

– Kiinalaiselta toimistolta tuli viesti, että tyttö jää Kiinaan 21. joulukuuta saakka. Juuri tuli viesti, että voisiko Alma olla siellä joulun yli. Luulen, että joulu on Almalle sen verran tärkeä, että hän halua viettää joulunsa täällä, Sjöroos arveli.

Edessä on joka tapauksessa työntäyteinen ja eksoottinen kuukausi.

– Alma tekee siellä töitä, häntä näytetään eri mallitoimistoille.

Kuin Grace Kelly

Kolmen viikon kilpailuaikana mallitoimisto pystyi olemaan suojattiinsa vähän yhteydessä. Puhelut ovat kalliita ja malleilla on koko ajan kiire.

– Laitoin kisan aikana viestiä, muista Alma, olet meidän silmissä kaunein ja upein, kävi miten kävi. Sieltä tuli vastaus: olen aivan ihmeissäni, kun ihmiset ihailevat niin paljon. Aina kun menen jonnekin, kamerat otetaan heti esille.

Glamouria ja ihailua tulee nyt joka puolelta, vaikka malli ei itse uskonut alun perin mahdollisuuksiinsa.

– Alma ei oikein itse uskonut Kiinaan mennessä, että voisi pärjätä. Tämä on hieno hetki, kun hän saa olla hetken kuin filmitähti.

Kiinassakin muotiväki hokee Alma Heikkilän näyttävän yhdeltä filmitähdeltä.

- Kuin Grace Kelly, sanoi Anne Pohtamo aikoinaan. Alma kysyi, että kuka hän on. Sanoin, että hän oli Monacon ruhtinatar ja maailman kauneimmaksi sanottu.

Miss Model of the World -finaalissa oli mukana 60 maan edustajat.

Lue seuraavaksi