Raportti: Lihateollisuuteen odotetaan kiristyvää kilpailua

Kaupassa lihatuotteiden myynnin volyymin ei odoteta juuri kasvavan, kertoo työ- ja elinkeinoministeriön sekä ely-keskusten julkistama lihateollisuuden toimialaraportti. Syynä on kuluttajien ostovoiman vähentyminen ja hintatietoisuuden kasvaminen. Lihateollisus työllistää Suomessa 7 600 henkilöä.

talous

Liha-alalla toimivien yritysten välinen kilpailu kiristyy, arvioidaan työ- ja elinkeinoministeriön sekä ely-keskusten julkistamassa lihateollisuuden toimialaraportissa. Kilpailu kiristyy muun muassa siitä syystä, että kysyntä on kehittynyt vaisusti. Myös hintakilpailun odotetaan jatkuvan kireänä.

Kaupassa lihatuotteiden myynnin volyymin ei odoteta juuri kasvavan. Syynä on kuluttajien ostovoiman vähentyminen ja hintatietoisuuden kasvaminen.

Nykyään lihateollisus työllistää Suomessa 7 600 henkilöä. Viime vuosina työpaikkojen määrä alalla on vähentynyt rakennemuutoksen seurauksena.

Suomen lihateollisuutta hallitsevat neljä suurta yritystä eli Atria, HKScan, Saarioinen ja Snellman. Alalla toimiii lisäksi paljon pienyrityksiä, raportissa todetaan.