1. yle.fi
  2. Uutiset

Jope Ruonansuulta joululevy ja 50-vuotisjuhlakiertue

Jope Ruonansuun syksy on ollut kiireinen. Keikkojen ja levyn teon lomassa koko kansan viihdyttäjä viettää mieluiten aikaa kotona lasten kanssa. Ensi keväänä Jope lähtee juhlakiertueelle ympäri Suomen.

viihde
Jope Ruonansuu
Jope esiintyy viikonloppuna Rovaniemellä.Yle

Jope Ruonansuu lähtee helmikuussa 50-vuotisjuhlakiertueelle. Keväällä viihdyttäjä kiertää eteläistä Suomea ja syksyllä 2014 vuorossa on Pohjois-Suomi ja Lappi. Sitä ennen Jopelta ilmestyy järjestyksessään 23. levy, Porsaanperän Pikkujoulut. Viimeksi Jope on tehnyt joululevyn vuonna 2000. Ruonansuun mukaan syksy on ollut kiireistä aikaa.

Pääsee antamaan vähän takaisin keltaisen lehdistön toimittajille.

- Hyvää kuuluu, joskin kiireistä. Levy tulee kauppoihin 29. marraskuuta. Kysyy vähän voimia myös tämä matkustaminen, Jope juttelee Rovaniemellä, jonne hän lensi perjantaina.

Lapin pääkaupungissa Jope viihdyttää kahdella loppuunmyydyllä pikkujoulukeikalla. Televisiossa Jopen on saattanut nähdä Taivaan tulet-sarjassa, jossa Ruonansuu tekee yhden harvoista häijyn miehen rooleistaan.

- Matti-elokuvassakaan ei tietenkään ollut mikkään ruusunen rooli, mutta kyllä tämä on yksi harvoista pahiksen rooleista. Muistan, ko Vänä (Kari Väänänen) soitti eka kerran ja kysyi suostunko sellaiseen rooliin. Se luki mulle pari pätkää ja nauro niin paskasta ja röhönaurua, että tuohon oli pakko tarttua. Pääsee antamaan vähän takaisin keltaisen lehdistön toimittajille, Jope nauraa.

Ruonansuu sanoo, että kaikki keltaisen lehdistön lööpit ovat hänen mielestään liikaa. Jope muistelee, että joskus keväällä lööpit kirkuivat hänen sokeutuvan.

- Tiesivät sen paremmin, ko mie ite.

Lapissa yleisö kestää ronskimpaakin huumoria

Jope Ruonansuu on 2000-luvun tunnetuimpia suomalaisia viihdetaiteilijoita. Ympäri Suomen keikkaillessaan viihteen moniottelija on huomannut yleisöissä pieniä eroavaisuuksia.

- Täällä kotikonnuilla kielenkäyttö ja murteen vapaus on tietenkin vielä rennompaa. Ja ehkä Lapissa saa olla vähän ronskimmat jutut ja minua ymmärretään Lapissa ehkä helpommin, Kemistä maailmalle lähtenyt Jope miettii.

Jossain paikkaa satetaan olla vähän pystynokkasia, mutta ei Lapissa koskaan.

- Helsingissä jossakin pystybaarissa, jossa kaikki on viimesen päälle tärkeinä ja puvut päällä, niin kyllä siellä pitää vähän varoa, mitä puhuu. En muuten muuta ohjelman runkoa mihinkään, mutta ovelasti saatan puottaa jotakin pois. Jossain paikkaa saattaa olla, että ollaan vähän pystynokkasia, mutta ei Lapissa koskaan.

Lue seuraavaksi