1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. terveysmatkat

Venäläisten terveysturismi Joensuuhun kasvaa verkalleen

Venäläisiä käy viikossa useita kymmeniä ostamassa terveyspalveluja yksityiseltä Lääkärikeskus Iteltä Joensuussa. Terveysturismi ei sen sijaan näy vielä yksityisellä Terveystalolla. Pohjois-Karjalan keskussairaala puolestaan keskittyy omien hoitojonojensa purkuun, eikä pysty vastaanottamaan muita asiakkaita.

Kuva: Yle

Venäläiset kysyvät Lääkärikeskus Iteltä muun muassa erikoislääkäripalveluja. Kaksi alaa on yli muiden.

- Kyllä siellä ortopediaa kysytään aika paljon ja sitten siellä kysytään myös mahapuolen tutkimuksia eli gastroenterologiaa. Ne ovat kaksi alaa, jotka korostuvat, kuvailee Lääkärikeskus Iten toimitusjohtaja Urho Väätäinen.

Lääkärikeskus on yhtiönä palkannut riveihinsä muun muassa venäjän taitavia lääkäreitä. Kohdennettua markkinointia on tehty rajalla, ja palveluja on esitelty myös mainoksessa Venäjän televisiossa.

Tästä huolimatta terveysturismi ei ole nousukiidossa, vaan kasvu tapahtuu pikkuhiljaa.

Kyllä siellä ortopediaa kysytään aika paljon.

Urho Väätäinen

- Uskoisin, että päästään parhaimmillaan ehkä viiden prosentin liikevaihdon osuuteen. Kasvu tällä hetkellä näyttää olevan aika hidasta, mutta tietenkin siellä on valtava potentiaali. Venäläinen asiakas on vaativa ja siihen liittyy monia asioita palvelemisfunktioon, pohtii toimitusjohtaja Urho Väätäinen.

- Toki se euromääräisesti ei ole niin valtavan iso, mutta asiakasryhmänä potentiaalinen ja tärkeä.