1. yle.fi
  2. Uutiset

Kevan pääkonttorin aula kuhisee mediaa – kokous kestänyt monta tuntia

Kevan hallitus pohtii toimitusjohtaja Merja Ailuksen asemaa.

Kotimaan uutiset
Kevan pääkonttori Helsingin Kaisaniemessä.
Kevan pääkonttori Helsingin Kaisaniemessä.Yle

Yle Uutisten toimittaja kertoo, että paikalla on runsaasti median edustajia, toimittajia ja kuvaajia. Yläkerroksiin menevän portaikon edessä ovat kulkuesteet, ja myös vahtimestarit estävät asiattomia menemästä häiritsemään Kevan hallituksen kokousta. Itse kokous on rakennuksen kahdeksannessa kerroksessa. Kevan pääkonttori sijaitsee Kaisaniemessä, kasvitieteellistä puutarhaa vastapäätä.

Kello 20 mennessä kokouksen kulusta ei ole annettu mitään lisätietoja medialle. Kello 20.30 jälkeen tunnelma toimittajien välillä sähköistyi, kun kakkoskerroksessa havaittiin Kevan varatoimitusjohtajan Tapani Hellsténin liikkuvan. Kyseessä oli kuitenkin väärä hälytys, ja kokous jatkui normaalisti.

Kevan hallitus on ollut koolla iltapäiväneljästä asti. Hallitus käsittelee kokouksessaan valtiovarainministeriön selvityspyyntöä.

Valtiovarainministeriö haluaa Kevalta selvityksen siitä, miten Kevassa järjestetään ylimmän johdon ja henkilöstön luontoisetuihin liittyvä päätöksenteko ja miten niiden toimeenpanoa seurataan.

Kokouksessa käsitellään myös Kevan toimitusjohtajan Merja Ailuksen asemaa.

Lue seuraavaksi