Hyppää sisältöön

Kevan Räty: Ailus eroaa itse

Väistyvä toimitusjohtaja saa 303 000 euron erorahan, joka vastaa vuoden palkkaa.

Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus saapumassa tiedotustilaisuuteen liittyen Kevan työsuhdeauto- ja työsuhdeasuntoasioihin Helsingissä perjantaina 15. marraskuuta. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Kuntien eläkevakuutuksen Kevan hallituksen puheenjohtajan Laura Rädyn (kok.) mukaan toimitusjohtaja Merja Ailus on jättänyt irtisanoutumisilmoituksen. Rädyn mukaan hän saa johtajasopimuksen mukaisesti vuoden palkkaa vastaavan erorahan eli 303 000 euroa.

- Epäluottamukseen johtivat ne syyt, joita on jo aikaisemmin julkisuudessa uutisoitu. Epäselvyyksiä sosiaaliturvan vastaanottamisessa, epäselvyyksiä kilpailulainsäädännön tulkinnassa, tämän tyyppisiä asioita, sanoo Räty.

Hän painotti, että epäluottamus ei johtunut Ailuksen johtajasopimuksen mukaisista eduista.

Hallitus oli yksimielinen päätöksessä. Ailuksen virkasuhde päättyy 6. joulukuuta.

- Luottamus on sellainen kysymys, että sitä joko on tai sitten ei ole. Kevan tyyppisessä organisaatiossa luottamuskysymys on hyvin tärkeä. On tärkeää, että minä hallituksen puheenjohtajana voin luottaa siihen, että toimiva johto pystyy operatiivisesti johtamaan taloa, Räty sanoo.

Edessä selvitystyö

Rädyn mukaan on tärkeää, että Kevaan palaa nyt työrauha. Virkaatekevänä toimitusjohtajana on nykyinen varatoimitusjohtaja Pekka Alanen. Räty ei arvioinut, milloin uusi toimitusjohtaja valitaan.

Rädyn mukaan useita tunteja kestäneistä sopimusneuvotteluista ei kerrota julkisuuteen enempää. Rädyn mukaan hallitus aloitti varsinaisen kokouksensa klo 21.45 perjantaina.

- Siihen asti käytimme ajan neuvottelemalla toimitusjohtajan kanssa, sanoo Räty.

Hallituksella on edessä mittava työ muun muassa johtamisen järjestelmistä ja säännöistä, Räty sanoo. Niihin kuuluvat Rädyn mukaan myös etuudet ja miten ne hoidetaan.

Kevan hallitus kertoo valtiovarainministeriön selvityspyyntöön tekemässään vastauksessa tekevänsä kohdennetun tilintarkastuksen johtoryhmän jäsenten autohankintojen ja muiden luontaisetujen arvioimiseksi. Tarkastuksen tulokset on määrä esitellä Kevan hallituksen joulukuun 18. päivä pidettävässä kokouksessa.