Riian kauppakeskuksen raivaustöitä jatketaan taas - raunioista löytynyt 54 kuollutta

Maxima-kauppakeskuksen katto romahti torstai-iltana. Onnettomuudessa on loukkaantunut ainakin 36 ihmistä, joista 11 on pelastustyöntekijöitä.

Ulkomaat
Vapaaehtoiset luovuttivat verta Maxima-supermarketin romahduksessa loukkaantuneiden hoitoa varten.
Vapaaehtoiset luovuttivat verta Maxima-supermarketin romahduksessa loukkaantuneiden hoitoa varten. Dmitrijs Sulzics / EPA
Näkymä onnettomuuspaikalle 23. marraskuuta.

Latvian pääkaupungin Riian kauppakeskusonnettomuudessa kuolleiden määrä on noussut 54 ihmiseen. Poliisin mukaan kateissa on vielä kymmenkunta ihmistä.

Pelastusviranomaiset keskeyttivät etsinnät hetkeksi varhain lauantaiaamuna konsultoidakseen insinöörejä. Pelastustöitä on kuitenkin jo jatkettu. Etsintöjä varjostaa pelko siitä, että kauppakeskus romahtaisi entisestään.

Pelastusviranomaisten tiedottajan Viktorija Šembeleen mukaan romahtaneen kauppakeskuksen raunioista saattaa löytyä vielä lisää kuolleita.

Šembeleen mukaan onnettomuudessa on loukkaantunut ainakin 36 ihmistä, joista 11 on pelastustyöntekijöitä. Sairaalahoidossa on ainakin 29 ihmistä. 54 kuolleen joukossa on tiettävästi kolme pelastustyöntekijää, jotka kuolivat kauppakeskuksen seinän romahdettua heidän päälleen. Kateissa yhä olevia on etsitty muun muassa puhelinten soittoäänien avulla.

Riian Zolitūden kaupunginosassa sijaitsevan Maxima-kauppakeskuksen katto romahti torstaina kello 18. Parisenkymmentä minuuttia katon romahtamisen jälkeen kaatui myös yksi kauppakeskuksen seinistä. Romahtaneen katon alle jäivät muun muassa kauppakeskuksen kassajonot.

Romahduksen tarkka syy ei ole vielä tiedossa. Syiksi on kuitenkin jo epäilty muun muassa katolle rakennettavaa puutarhaa ja rakennusvirheitä. Riian kaupunginjohtaja Nils Usakovš on määrännyt tutkimaan kauppakeskuksen rakentajayhtiön muut projektit.

Lähteet: AFP, AP