Lounasvaihtoehdot loppuvat kesken Metropoliassa

Ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat syksyn aikana joutuneet pettymään UniCafen palveluihin, kun ruokavaihtoehdot ovat loppuneet kesken lounasajan. Opiskelijat kertovat, että pääruuan tilalle on toisinaan tarjottu lisukkeita, kuten pelkkää perunaa tai kastiketta.

Unicafe
Opiskelijan lautasella ruokaa ja kädessä opiskelijakortti
YLE/Juha Kivioja

Ammattikorkeakoulu Metropolian opiskelijat ovat pettyneet Unicafen palveluihin kuluneen syksyn aikana. Ruokavaihtoehdot ovat loppuneet kesken lounasajan, ja loppuneen lämpimän pääruuan tilalle on toisinaan tarjottu lisukkeita, kuten pelkkää perunaa, riisiä tai kastiketta.

Tilanne on ongelmallinen etenkin kasvissyöjille ja allergikoille, sillä aina sopivaa vaihtoehtoa loppuneen ruokalajin tilalle ei löydy.

- Kun yksi pääruokavaihtoehto loppuu, on käynyt niin, että kasvissyöjälle ei ole jäänyt mitään syötävää, sanoo yksi Metropolian naisopiskelija.

"Lounastajien määrä vaihtelee paljon"

UniCafe-lounaista vastaavan HYY Ravintoloiden toimitusjohtaja Arja Kosonen ei ole kuullut, että pääruuan tilalle olisi tarjottu lisukkeita, mutta myöntää, että aina lounaan menekin arviointi ei ole mennyt nappiin.

- Meille on ollut yllätys, että lounastajien määrä vaihtelee hyvinkin paljon. Sellaista tilannetta ei kuitenkaan ole ollut, jossa ruokaa ei olisi ollut saatavilla. Aina on ollut vaihtoehtoja, hän sanoo.

Annoskoot ovat edelleen naurettavia.

Metropolian opiskelija

Kososen mukaan tarjotun ruuan määrän arviointi on kunkin toimipisteen ravintolapäällikön tehtävä.

- Ryhdymme nyt kartoittamaan mahdollisimman tarkasti sitä, milloin opiskelijat ovat paikalla ja milloin eivät. Kun talo on ollut tyhjillään, ruokaa on jäänyt yli, ja se on tietysti ikävää, hän sanoo.

Jotkut ostavat kerralla kaksi annosta

Ammattikorkeakoulu Metropolian kaikki lounasravintolat siirtyivät alkusyksystä HYY Ravintoloiden hoidettaviksi. Yle Helsinki kertoi elokuussa, että vaihdoksen jälkeen opiskelijat huomasivat annoskokojen pienenneen.

- Annoskoot ovat edelleen naurettavia. Jotkut ostavat kaksi annosta samalla lounaalla, sanoo Metropoliassa opiskeleva mies.

- Annoskoko on suositusten mukainen. Opiskelijalounaan on tarkoitus tarjota kolmasosan päivän energiantarpeesta. Toki itse kunkin energiantarve voi olla erilainen. Jos harrastaa paljon liikuntaa, voi olla, että tuhat kilokaloria ei riitä, Arja Kosonen sanoo.