Pörssin parhaiten tuottavat osakkeet selvitetty - kärjessä Raisio ja Kone

Konsulttiyhtiö Boston Consulting Groupin tekemässä kokonaistuottolaskelmassa huomioitiin osakekurssin kehitys ja osakkeille maksetut osingot vuoden 2008 alun ja syyskuun 2013 lopun välisenä aikana. Helsingin pörssin suurista yrityksistä parhaiten pärjäsi Raisio 24 prosentin vuosituotolla.

Helsingin pörssitalo. Kuva: Yle

Elintarvikealan yritys Raision osake on noussut Helsingn pörssin parhaiten tuottavaksi osakkeeksi, kertoo tuore selvitys. Konsulttiyhtiö Boston Consulting Groupin (BCG) tekemässä kokonaistuottolaskelmassa huomioitiin osakekurssin kehitys ja osakkaille maksetut osingot vuoden 2008 alun ja syyskuun 2013 lopun välisenä aikana.

Helsingin pörssin suurista yrityksistä Raision kokonaistuotto oli 2008–2013 välisenä aikana keskimäärin 24 prosenttia vuodessa.

Toiseksi ylsi hissejä ja liukuportaita rakentava Kone 23 prosentin vuosituotolla.

Raisio ja Kone olivat ainoat, joilla tuotto nousi yli 20 prosentin. Listalle kolmanneksi tulleen pakkausvalmistaja Huhtamäen tuotto oli noin 17 prosenttia.

Neljäntenä oli finassiyhtiö Sampo 16 prosentin tuotolla ja viidentenä taajuusmuuttajia valmistava Vacon vajaan 16 prosentin tuotolla.

Kymmenen parhaiten tuottavan kärkeen nousivat myös Fiskars, Kemira, Nokian Renkaat, Wärtsilä ja Orion.

– Pitkän aikavälin tuotossa on tapahtunut selvä käänne parempaan myös Suomessa haastavasta taloustilanteesta huolimatta, BCG:n partneri Teemu Ruska kommentoi.