Jussi Teittinen on Heinolan uusi kaupunginjohtaja

Heinolan kaupunginvaltuusto valitsi kaupunginjohtajan naapurikunnasta. Mäntyharjun kunnanjohtaja Jussi Teittinen aloittaa työt Heinolassa aikaisintaan helmikuussa.

Kotimaa
Kunnanjohtaja Jussi Teittinen.
Kunnanjohtaja Jussi Teittinen.Lasse Laitinen / Yle

Mäntyharjun kunnanjohtaja Jussi Teittinen (HM) on valittu Heinolan uudeksi kaupunginjohtajaksi. Heinolan kaupunginvaltuusto päätti Teittisen valinnasta maanantaina 25. marraskuuta selvin äänin 30-12, yhden valtuuten äänestäessä tyhjää.

Vastaehdokkaana kaupunginjohtajaäänestyksessä oli Mikkelin puhelin Oyj:n kehityspäällikkö Matti Muukkonen (HT).

"Koko homma uusiksi"

Kaupunginjohtajaäänestystä edelsi värikäs ja polveileva keskustelu. Valtuutettu Tero Pitkä (skp.) ehdotti koko kaupunginjohtajavalintaprosessin uudelleen aloittamista. Pitkän mukaan valintaprosessin jälkipuoliskolla on ilmennyt, että korkeimmassa hallinto-oikeudessa on vireillä Mäntyharjun kunnanjohtaja Jussi Teittistä koskeva valitus. Valtuutettu Pitkän ehdotus ei kuitenkaan saanut lainkaan kannatusta valtuustossa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raili Hildén (sdp.) toivoi puheenvuorossaan, että valtuustosalissa ei aloitetta mustamaalauskampanjaa. Hildénin mukaan Teittisestä tehdyn valituksen takana on vain yksi henkilö, joten sen vuoksi ei pitäisi vetää koko miehen mainetta lokaan.

- Jos Mäntyharjulla olisi oikeasti tapahtunut jotain eriskummallista koskien Teittistä, huhut olisivat aivan varmasti yltäneet tänne saakka, Hildén toteaa.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Timo Ihamäki (kok.) toivoi puheenvuorossaan, että uuden kaupunginjohtajan myötä alkaa myös uusi aika.

- Toivottavasi kaupunginjohtajan valintaa ei tarvitse suorittaa tästä edes vuosittain. Edellisen kaupunginvaltuuston syntilistalle jäi edellisen kaupunginjohtajan valinta. Nykyinen valtuusto pyrkii vain ja ainoastaan viemään Heinolaa eteenpäin, Ihamäki summaa.

Teittinen aloittaa Heinolassa ensi vuoden puolella

Heinolan edellinen kaupunginjohtaja Tita Rinnevaara erotettiin virasta luottamuspulan vuoksi keväällä 2013. Kaupunginjohtajan viransijaisena työskenteli uuden kaupunginjohtajan valintaan saakka sivistystoimenjohtaja Pirjo Hepo-Oja.

Kunnanjohtaja Teittisellä on kahden kuukauden irtisanomisaika nykyisestä Mäntyharjun kunnanjohtajan virasta. Jos Teittinen ottaa viran vastaan, hän aloittaa työt Heinolan kaupunginjohtajana helmi-maaliskuussa.