Esitys: Liinaharjan vanhainkoti kiinni 2016 mennessä

Porin perusturvajohtaja aikoo esittää Liinaharjan vanhainkodin sulkemista vuoteen 2016 mennessä. Perusturvajohtaja Terttu Normanin mukaan kaupungilla ei ole varoja rakennuksen saneeraamiseen.

Kuva: Pertti Pitkonen / Yle

Pori perusturvajohtaja Terttu Nordman aikoo esittää Liinaharjan vanhainkodin sulkemista vuoteen 2016 mennessä.

– Lautakunta on jo saanut materiaalia Liinaharjan vanhainkodin kunnosta ja tilasta. Tuomme vanhainkodin sulkemisasian päätettäväksi lautakunnan kokoukseen joulukuun puolivälissä, kertoo Porin perusturvajohtaja Terttu Nordman.

Lautakunnan evästyksenä on ollut, että ennen kuin sulkemispäätöstä tehdään, pitää tarkalleen tietää, mihin Liinaharjan vanhainkodin asukkaat sijoitetaan. Uusia vanhainkotipaikkoja ei enää tehdä, vaan jatkossa paikat ovat tehostettua palveluasumista.

Hoitoa tarvitaan jatkossakin

Nordmanin mukaan kaupungin budjetista ei löydy sellaisia rahoja, että Liinaharjan vanhainkodin rakennusta pystyttäisiin saneeraamaan.

– Meille tulee kaksi vuotta aikaa katsoa parempia tiloja. Sen kahden vuoden aikana meille valmistuu omaa toimintaa esimerkiksi Karjarantaan. Sinne tulee 56 paikkaa. Runsaat sata sijoituspaikkaa pitää vielä löytää kahden vuoden aikana.

Toiminnan kannalta on toivottavaa, että tehdään jokin päätös nykyisillä tiedoilla eikä jätetä asiaa odottamaan lisäselvityksen lisäselvitystä.

Porin perusturvajohtaja Terttu Nordman

Perusturvajohtaja Terttu Nordman toivoo, että lautakunta pystyisi tekemään Liinaharjan sulkemista päätöksen mahdollisimman pikaisesti.

– Toiminnan kannalta on toivottavaa, että tehdään jokin päätös nykyisillä tiedoilla eikä jätetä asiaa odottamaan lisäselvityksen lisäselvitystä. Kahden vuoden aikana löydetään varmasti hyviä, korvaavia ratkaisuja, Nordman sanoo.

Vanhainkoti huonossa kunnossa

Liinaharjan vanhainkoti on tutkimusten mukaan huonossa kunnossa. Lisäksi rakennus olisi mahdollisen tulipalon sattuessa vaikeasti evakuoitavissa. Rakennuksesta vastaava tekninen palvelukeskus on itse esittänyt, että rakennuksen kunnostamisen sijasta rakennettaisiin uudet tilat.

Perusturvajohtaja Terttu Nordmanin mukaan korvaavat ratkaisut Liinaharjan vanhainkodin tilalle etsitään todennäköisesti sekä omana toimintana että ostopalveluina.

Liinaharjan vanhainkodin rakennus jää teknisen toimen käsiin. Aiemmin esillä ollut Liinaharjan vanhainkotirakennuksen myyminen Attendolle ei ole perusturvajohtaja Nordmanin mukaan ollut kesän jälkeen käsittelyssä.