1. yle.fi
  2. Uutiset

Eurooppalainen Robottiviikko alkaa tänään - Yle mukana

Tapahtumaviikon tarkoitus on edistää tietoisuutta robotisaatiosta ja sen vaikutuksista yhteiskuntaan, ihmisiin ja liiketoimintaan. Viikon teemat vaihtelevat keinoälystä robotisaation etiikkaan.

Kotimaan uutiset

Suomi osallistuu tällä viikolla ensimmäistä kertaa eurooppalaiseen Robottiviikkoon. Tapahtumaviikko sisältää eri ihmisten, yritysten, koulujen ja muiden oppilaitosten, kerhojen, yhdistysten ja muiden tahojen järjestämiä tilaisuuksia eri paikkakunnilla.

Robottiviikon tarkoitus on edistää tietoisuutta robotisaatiosta ja sen vaikutuksista yhteiskuntaan, ihmisiin ja liiketoimintaan. Lisäksi tavoitteena on innostaa nuoria opiskelemaan ja työllistymään alalle.

Viikon teemat vaihtelevat keinoälystä robotisaation etiikkaan. Tavoitteena on tarjota monipuolinen katsaus robotisaatioon, sen vaikutuksiin ja mahdollisuuksiin.

Eurooppalainen robottiviikko perustettiin vuonna 2010. Tähän mennessä se on järjestetty vuosina 2011 ja 2012. Viime vuonna robottiviikkon osallistui 21 eurooppalaista maata.

Yle mukana järjestelyissä

Yle osallistuu Robottiviikkoon antamalla Helsingin Pasilasta Studio 7:n tilat tapahtuman järjestäjien käyttöön. Tapahtuma on avoin yleisölle. Tarjolla on teemaan liittyviä näyttelyitä ja työpajoja.

Lisäksi viikon aikana järjestetään päivittäin robotisaatioon liittyviä keskusteluja ja debatteja. Esimerkiksi tänään avajaispäivänä paikalla on Tähtien sota -elokuvista tutun R2D2-robotin keksijä professori Tony Dyson.

Robottiviikko järjestetään 25.11.–1.12. Yle Areenasta voi seurata tapahtumaan liittyviä keskusteluja tiistaista perjantaihin aina klo 10–10.45. Tänään Yle Areenasta voi katsoa Robottiviikon avajaisia klo 14 alkaen.

Lue seuraavaksi