Hyppää sisältöön

Eino-myrskyn jälkimainingit tuntuvat vakuutusyhtiöissä

Eino-myrsky ei aiheuttanut Päijät-Hämeessä suuria tuhoja, mutta korvaushakemusten määrässä näkyy silti nousua. Metsätuhoista saattaa tulla ilmoituksia pitkälläkin viiveellä, kun taas autojen ja talojen vahingot ilmoitetaan välittömästi.

Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle

Eino-myrskyn aiheuttamat vahingot alkavat näkyä vakuutusyhtiöiden tilastoissa piikkinä. Korvauksia ei kuitenkaan tarvittane läheskään yhtä paljon kuin aiempien vuosien isojen myrskyjen jälkeen.

LähiTapiolan Lahden toimiston korvausjohtajan Kari Lintusen mukaan Lahden, Kouvolan ja Riihimäen toimialueella Eino-myrskyn aiheuttamista tuhoista on tullut alle sata korvaushakemusta. Korvauksia haetaan esimerkiksi autojen ja talojen kärsimistä vahingoista.

- Metsätuhoja ei ole ollut samalla tavalla kuin Hannun ja Tapanin kohdalla, muistelee Lintunen.

Muistakin vakuutusyhtiöistä kerrotaan, että metsätuhot ovat jääneet kohtalaisen pieniksi Päijät-Hämeen alueella. Myrskyn vaikutus näkyy yhtiöissä, mutta valtavaa piikkiä ei ole tullut.

- Hakemuksia tulee viiveellä. Aikaisemmista myrskyistä on tullut ilmoituksia vuodenkin ajan, kertoo korvauspäällikkö Mikko Vaitomaa If-vakuutusyhtiöstä.

Finanssialan keskusliiton vakuutusyhtiöiltä saamien ennakkoarvioiden mukaan vakuutusyhtiöt maksavat Eino-myrskyn vahingoista yhteensä noin 30 miljoonan euron korvaukset valtakunnallisesti. Vuoden 2011 Hannu- ja Tapani-myrskyjen korvaukset olivat yli 100 miljoonaa euroa.

.
.