Maakuntajohtaja kehottaa raumalaisia rauhoittumaan

Maakuntajohtaja Pertti Rajala pitää sote-uudistusta sekavana ja toivoo, ettei se heijastuisi maakuntajakoon. Hän pitää Raumaa tärkeänä osana Satakuntaa.

Kotimaa
Rajala
Satakunnan maakuntajohtaja Pertti Rajala.Yle / Olli-Pekka Salli

Satakunnan maakuntajohtaja Pertti Rajala pyytää raumalaisilta malttia ja harkintaa sote-asiassa. Rauman kaupunginhallituksen jäsenistä enemmistö on valmis irtaantumaan Satakunnasta, jos Rauma ei saa omaa sosiaali- ja terveysaluetta. Rajalan mukaan pitää välttää sotkemasta sote-aluetta ja maakuntajakoa.

- Raumalla voi olla oma sote-alue ja silti kuulua Satakuntaan. Minä ymmärrän sen tuskan, mikä Raumalla on. Nyt on niin suuri epävarmuus koko sote-asiasta, että monissa Satakunnan kunnissa ollaan hyvin herkissä tunnoissa.

Hän toivoo, että myös Raumalla harkittaisiin asioita rauhassa. Vaikka Satakuntaan muodostuisi yksi sote-alue, niin Raumalla ja Euralla olisi silti maakuntajohtajan mukaan mahdollisuus muodostaa oma kokonaisuutensa sote-alueen sisällä.

Raumahan kävi näitä yhteistyöneuvotteluja Vakka-Suomen suuntaan, eivätkä ne ottaneet tulta eikä tuultakaan alleen.

Pertti Rajala

- Tällaista yksituumaisuutta ja maakunnan kokonaisedun kantamista toivoisin ihan jokaiselta satakuntalaiselta toimijalta.

"Rauma on tärkeä osa Satakuntaa"

Rajala epäilee, ettei Rauma saisi Varsinais-Suomessakaan omaa sote-aluetta. Hänen mukaansa Rauman liittyminen toisen maakunnan sote-alueeseen on mahdotonta, jos valtioneuvosto ei tule muuttamaan maakuntajakolakia.

- Raumahan kävi näitä yhteistyöneuvotteluja Vakka-Suomen suuntaan, eivätkä ne ottaneet tulta eikä tuultakaan alleen.

Hän painottaa, että kukaan ei ole ajamassa Raumaa pois maakunnasta ja kaupunki on tärkeä osa Satakuntaa.