Talvivaaran saneerauksen puoltamisen veti pois tärkeä sinkin ostaja

Nyrstar perui puoltonsa sekä Talvivaara Sotkamolta että Talvivaara Kaivososakeyhtiöltä. Nyrstar on velkojista suurin.

talous
Suuria kiviautoja Talvivaaran kaivosalueella.
Kiviautot seisovat joutilaana huoltorakennuksen pihalla 15. marraskuuta, kun Talvivaaran kaivosyhtiö lakkautti louhinnan Sotkamossa.Kimmo Rauatmaa / Lehtikuva

Kaivosyhtiö Talvivaaran osien eli Talvivaara Sotkamon ja Talvivaaran Kaivososakeyhtiön saneeraushakemusta puoltaneista velkojista puoltonsa on perunut sinkkiä ostava Nyrstar. Nyrstarin päämaja on Sveitsissä.

Nyrstar perui puoltonsa sekä Talvivaara Sotkamolta että Talvivaaran Kaivososakeyhtiöltä. Nyrstar on velkojista suurin. Talvivaara on Nyrstarille velkaa 232 miljoonaa euroa.

Espoon käräjäoikeus kertoi tiistaina aamupäivällä, että se lykkää päätöstään Talvivaaran saneerausasian ratkaisemisessa. Käräjäoikeus kertoo, että ratkaisun antamisen edellytykset ovat muuttuneet.

Käräjätuomari Tiina Veranen kertoo, että tällä hetkellä Talvivaara Sotkamon saneerausta puoltaa seitsemän velkojaa ja Talvivaaran Kaivososakeyhtiön saneerausta 15. Siihen Veranen ei ota kantaa, millainen takaisku Nyrstarin puollon peruuntuminen on saneeraushakemukselle.