Mustaamakkaraa ei tarjota itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla

Perinteinen juhlajumalanpalvelus järjestetään Helsingissä. Itsenäisyyspäivän vastaanotolle Tampere-taloon on kutsuttu kaikkiaan 1 700 vierasta. Linnan boolia ei Tampereella tarjota.

Linnan juhlat
Ihmisiä kävelemässä Tampere-talon portaissa.
Tulevan itsenäisyyspäivän järjestelyitä esiteltiin Tampere-talolla Tampereella tiistaina 26. marraskuuta. Presidenttiparin kättelyyn Tampere-talon toisessa kerroksessa saavutaan talon ala-aulasta tulevia portaita pitkin. Timo Jaakonaho / Lehtikuva

Jo aiemmin on kerrottu, että itsenäisyyspäivää juhlistetaan Tampere-talolla järjestettävällä konsertilla ja vastaanotolla. Tänään presidentin kanslia raotti salaisuuden verhoa lisää.

Tampere-talossa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa kerrottiin mm., että suurelle osalle kutsu on tullut isona yllätyksenä, sillä ensikertalaisia on mukana paljon. Kaikkiaan juhliin on kutsuttu 1 700 vierasta.

Sotaveteraaneja on kutsuttujen joukossa 100. Musiikki ja kirjallisuus ovat juhlassa pääroolissa - presidenttiparin käden jälki näkyy vahvana.

Tampere-talon väki ison salin lavalla kertomassa itsenäisyyspäivän juhlasuunnitelmista.
Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas kertomassa itsenäisyyspäivän juhlasuunnitelmista.Mari Vesanummi / Yle

Juhlakonsertissa esiintyvät mm. Vesa-Matti Loiri, Soile Isokoski, Valtteri Torikka ja Maria Ylipää. Konsertin orkesterina on Tampere Filharmonia, kapellimestarina toimii Santtu-Matias Rouvali. Konsertissa esiintyvät myös nuorisokuoro Sympaatti sekä poikakuoro Pirkanpojat.

Ruoka on Tampere-talon omaa tuotantoa, mutta apuna on myös Pirkanmaan keittiömestariyhdistys. Mustaamakkaraa ei ole juhlassa tarjolla, eikä myöskään Linnan boolia.