1. yle.fi
  2. Uutiset

Tyssäävätkö työhalut tukiluukulle?

Sosiaaliturvaan vaaditaan vastikkeellisuutta. Tukien varassa eläviä syyllistetään siitä, että he uhriutuvat eivätkä muuta itse oman elämänsä suuntaa. Mitä mieltä olet - passivoiko sosiaaliturva, loppuvatko työhalut tukipäätöksen jälkeen? Kerro kokemuksesi! Suoran linjan nettijatkot torstaina Yle Areenassa klo 19.20-20.00.

Osallistu
Yrittäjä Abdi Osmanin mielestä sosiaaliturva syrjäyttää.
Yrittäjä Abdi Osmanin mielestä sosiaaliturva syrjäyttää. hornafrik.fi

Abdi Osman on helsinkiläinen yrittäjä ja omien sanojensa mukaan työnarkomaani. Hänen rakennusalan vuokratyöfirmansa maksoi viime vuonna palkkaa 105:lle työntekijälle. He ovat pääasiassa maahanmuuttajia Afrikan maista, Itä-Euroopasta, Virosta ja Venäjältä. Osmanin mielestä turvapaikanhakijoille ei pitäisi antaa automaattisesti toimeentulotukea eikä oleskelulupaa, vain työlupa.

- Suomessa pitäisi opettaa heräämään, eikä täyttämään tukilomakkeita! Sosiaaliturva syrjäyttää, Osman lataa Suoralle linjalle.

Abdi Osman on lupautunut mukaan nettijatkoille torstaina. Abdin tarina myös viikonvaihteen Sunnuntaisuomalaisessa. (siirryt toiseen palveluun)

Suomalainen "niin kutsuttu köyhyys" ärsyttää myös helsinkiläistä kokoomuspoliitikkoa Henri Heikkistä. Hän kohahdutti hiljattain blogikirjoituksessaan. (siirryt toiseen palveluun) Heikkisen mielestä suuri määrä suomalaisia uhriutuu köyhiksi, ja todellisia elämän päähän potkimia on harvassa.

Kelan tutkimuksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan sosiaalietuuksien väärinkäyttö ei ole Suomessa ongelma. Sosiaalibarometri 2013:n osatutkimuksessa haastateltiin kuntien sosiaalijohtajia, Kelan toimistojen johtajia sekä TE-toimistojen johtajia.

Mitä mieltä sinä olet? Ovatko tuet Suomessa sellaisia, että niiden varaan voi jättäytyä? Passivoiko sosiaaliturva? Perustelethan näkemyksesi!

Suoran linjan nettijatkot torstaina 28.11. Yle Areenassa tv-lähetyksen jälkeen klo 19.30-20.00. Poimimme kommentteja suoraan lähetykseen. Studiossa Jaana Kivi ja reportterina Riika Raitio.

Twiittaa #suoralinja (siirryt toiseen palveluun)tai osallistu Facebookissa (siirryt toiseen palveluun) ja seuraa nettijatkoja tästä.

Lue seuraavaksi