Joensuun valtuustotwiittit "häiritsivät" Kontiolahden päättäjiä

Joensuu aikoo jatkaa valtuustokokousten Twitter-seurantaa. Kaupungin viestintäpäällikkö Ville Moilanen sanoo kokeilun onnistuneen yli odotusten. Maanantaiseen kokoukseen liittyen viestejä kirjoitettiin vajaat 400 ja niitä seurattiin muun muassa Kontiolahden valtuustokokouksessa.

Kotimaa
Kuvakaappaus Joensuun kaupungin twitter-tilistä
Kuvakaappaus: Twitter.com

Joensuussa kokeiltiin maanantaina ensimmäistä kertaa valtuustokokouksen seuraamista yhteisöpalvelu Twitterin kautta. Idean taustalla on kaupungin viestintäpäällikkö Ville Moilanen, joka kirjoitti palveluun kokouksesta reilut 200 viestiä. Yhteensä #jnsvaltuusto -tunnisteella twitteriin tuli maanantaina hashtrack.com-palvelun mukaan noin 400 viestiä.

- Oli hieno huomata, että Twitteriin syntyi valtuustoviserrysten pohjalta useampia keskusteluja muun muassa Sinkkolan kotieläinpihan merkityksestä, energiansäästöstä ja koulunkäyntiavustajien sekä koulusihteerien tehtävistä, Moilanen kehuu.

"Salkkarit jäivät katsomatta"

Kaupunki sai kokeilusta kymmeniä palautteita. Kaikki olivat Moilasen mukaan positiivisia.

Kokeilu tehtiin kaikkein haasteellisimman kokouksen eli budjettikokouksen kohdalla.

Ville Moilanen

- Yhdessä palautteessa kerrottiin, että Salatut elämät jäivät katsomatta, kun jäi kiinni valtuustotwiittien virtaan. Kontiolahden kunnanhallituksen kokouksesta puolestaan twiitattiin, että oma kokous tahtoo häiriintyä, kun Joensuun valtuustosta tulee tietoa Twitteriin niin tiuhaan tahtiin, Moilanen luettelee.

Vain muutama viestittelee kokouksista

Kokeilun suurena tarkoituksena on tuoda päätöksentekoa lähemmäksi kuntalaisia. Twitter on kuitenkin palveluna Suomessa vielä pienen piirin väline. Myös suurimmalle osalle valtuutetuista palvelu on vielä tuntematon.

- Valtuustossa on muutamia todella aktiivisia somen käyttäjiä, jotka ovat ”online” kokouksissakin. Jollain tasolla kokouksissa somea käyttää kaikkinensa kymmenkunta valtuutettua. Twitter-kokeilu herätti kuitenkin useamman somea käyttämättömän valtuutetun mielenkiinnon ja asiasta keskusteltiin vilkkaasti kokoustauoilla, Moilanen kertoo.