Jokioisten Tyrinselän tuulivoimapuistohanke etenee: "Alue on erittäin potentiaalinen"

Megatuuli Oy hakee tuuliturbiinien rakennuslupia Jokioisille. Tuulivoimayhtiö on jo jättänyt rakennuslupahakemukset kuntaan ja vuokrannut noin 17 neliökilometrin maa-alueen Tyrinselältä.

tuulienergia
Suojelualueiden sijoittuminen Tyrinselän alueelle, kartta ja selite
Kanta-Hämeen tuulivoimaselvitys / WSP Finland Oy

Megatuuli on vuokrannut Tyrinselältä yhteensä noin 1 700 hehtaaria maata. Tuulimittaukset ovat Tyrinselällä ovat meneillään.

Ensi vaiheessa yhtiö suunnittelee Tyrinselälle kuutta tuuliturbiinia noin kuudensadan hehtaarin alueelle, sanoo Megatuuli Oy:n toimitusjohtaja Lauri Lammivaara.

– Aikaisintaan rakentamaan päästään vuoden 2014 loppupuolella.

Lammivaara ei vielä tässä vaiheessa kerro koko alueen suunnitelmista, eli siitä, montako tuuliturbiinia Tyrinselälle kaikkiaan voisi nousta. Alue on kuitenkin erittäin potentiaalinen tuulivoimalle ja tuulivoimaloiden sijoituspaikaksi, arvioi Lammivaara.

– Alueen välittömässä läheisyydessä ei ole asutusta, ei vakiasutusta eikä kesämökkejä. Meidän alustavien arvioidemme mukaan tuulisuus alueella on myös riittävä.

– Olemme tehneet mittavat luontokartoitukset alueella tämän vuoden aikana ja nämäkin näyttävät siltä, että alueelle voidaan hyvin suunnitella tuulivoimaa, Lammivaara sanoo.