1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

STT lähes valmis lähettämään yötoimittajat Australiaan

Hanke toteutuu 90 prosentin todennäköisyydellä.

STT-Lehtikuvan yt-neuvottelut eivät kaataneet hanketta, jossa uutistoimiston toimittajat tekisivät yövuorot Australiasta käsin.

Uutis- ja kuvatoimiston toimitusjohtaja ja vastaava päätoimittaja Mika Pettersson kertoo, että hanketta koskeva selvitys on loppusuoralla.

- 90 prosentin todennäköisyydellä siirrämme yövuoron Sydneyyn. Näillä näkymin siellä työskentelisi neljä toimittajaa vuodesta kahteen kestävillä sopimuksilla, Pettersson sanoo.

Päätös Australian-hankkeesta tehdään päätoimittajan mukaan hyvin pian. Hankkeella on hänen mukaansa journalistinen tarve, minkä lisäksi se on osa STT-Lehtikuvan säästötoimia.

Petterssonin mukaan hankkeesta koituvat säästöt ovat merkittävät. Kyse ei ole kuitenkaan ensisijaisesti säästöprojektista, vaan se liittyy työvoiman saatavuuteen.

- Yötyö on raskasta, ihmiset eivät sitä mielellään tee. Päivällä hereillä ollessa journalistinen jälki on parempi. Maailma on teknologisesti pienentynyt eikä ole välttämättä mitään eroa sillä tehdäänkö tämänkaltaista työtä Sydneyssä, Thaimaassa, Los Angelesissa vai Helsingissä, Pettersson sanoo.

STT-Lehtikuvan Australian-hankkeesta uutisoitiin lokakuussa, kun yhtiö aloitti yt-neuvottelut.