1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Loimaa

Salossa ja Loimaalla riemuitaan sairaalapalvelujen säilymisestä

Kuntalaiset lähtivät joukolla taistelemaan aluesairaaloiden palvelutason säilyttämisen puolesta Salossa, Loimaalla ja Uudessakaupungissa. Tuhansien kuntalaisten voimannäyttö tuotti tulosta.

Salossa ollaan helpottuneita Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin päätöksestä säilyttää synnytysosaston toiminta. Synnytykset jatkuvat Salon aluesairaalassa ainakin vuoteen 2017 saakka. Näyttävän mielenosoituksen organisoinut kätilö Katja Orimo on innoissaan palautuspäätöksestä.

- Tämä on aivan upeaa. Tämä on suorastaan voitto. Nyt me vain odottelemme, mitä tämä sote-uudistus tuo tullessaan. Olen erittäin tyytyväinen, Orimo iloitsee.

Mielenosoituskulkueet ovat Orimon toiveiden mukaan historiaa.

- Me keräsimme ainakin 23 000 nimeä tämän asian puolesta. Kansan ääntä on ainakin kuultu.

Päätös palauttaa strategia kuntien valmisteluun saa kiitosta myös Loimaalla.

- Tämä on erittäin suuri voitto meille loimaalaisille. Ymmärrän, että tämä on erävoitto vasta. Mutta nyt me opimme ymmärtämään toisiamme. Nyt päästään keskustelemaan enemmän siitä, mitä me tarvitsemme. Nyt voisimme avata keskusteluja vielä enemmänkin, toteaa Loimaan aluesairaalan johtava lääkäri Armi Vuori.

Me keräsimme ainakin 23 000 nimeä tämän asian puolesta. Kansan ääntä on ainakin kuultu.

Katja Orimo

Loimaan aluesairaalan päiväkirurgisen toiminnan jatkuminen on johtavan lääkärin mielestä suuri helpotus.  

- Esimerkiksi silloin, kun sairaalaan tulee liukastuneita mummeleita lonkkamurtumineen, niin oman aluesairaalan apua tarvitaan. Kyllä siinä ahdinko tulee, jos heidät kaikki keskitetään yhteen paikkaan Turkuun. Nyt on keskustelu avattu. Tästä on hyvä jatkaa.