Amorphis tuo heavy rockin oopperalavalle ensi kesänä

Ensi kesänä Savonlinnan Oopperajuhlilla soi heavy rock. Heinäkuun puolivälissä Olavinlinnan lavalle nousee rock-yhtye Amorphis. Konsertin keskeistä sisältöä on kuitenkin viimeisin Circle -albumi.

kulttuuri
Amorphis.
Antti Pylväs / Yle

Amorphiksen Olavinlinnan konsertin ohjelmistossa on musiikkia myös Eclipse -albumilta, jossa kerrotaan kalevalaista Kullervon tarinaa samoin kuin Aulis Sallisen oopperassa. Se sykähdytti Savonlinnan Ooperajuhlien taiteellista johtajaa Jorma Silvastia.

- Mietin, että missä muussa suomalaisen musiikin huipputuotteessa katsotaan miehen sielunmaisemaa kalevalaisin silmin. Halusin sen tarjoavan jotain yleisölle, joka ei ole ehkä koskaan käynyt Savonlinnassa Oopperajuhlien aikaan, sanoo oopperalaulaja Silvasti.

Paavo Haavikon teksteihin ja Anselm Hollon käännöksiin perustuvat tekstit veivät Amorphiksen nousuun suomalaisen metallin huipulle.

Jorma Silvasti ja Amorphiksen perustaja, kitaristi Esa Holopainen toivovat sekä oopperajuhlille että heavy rockille uutta yleisöä ja heille uudenlaisia elämyksiä.

- Oopperajuhlat sekä varsinkin Olavinlinna on meille uusi, upea ympäristö. Toivotamme Oopperajuhlien kävijät lämpimästi ja ennakkoluulottomasti mukaan luomaan kanssamme unohtumaton ilta, sanoo innostunut Esa Holopainen.